torstai 26. huhtikuuta 2012

PS Pauliina ja 30 kiloa

Katsoin PS ohjelmaa jossa toimittaja Pauliina siirtyi 15 kg nostosta neljässä viikossa tuplaan, eli 30 kg nostoon, painon nostossa.

Toukokuu 1990 Singaporessa

Muistelin omaa "nuoruuttani" jolloin noin 20 minuutin jumppa-lämmittelyn jälkeen ryhdyttiin lämmittelemään painon nostossa. Itse yleensä aloitin kevyet nostot 80 kg painoilla, ehkä puolisen tusinaa kertaa ja sitten nostettiin ja nostettiin - ja kun 120 tuli tankoon siirrettiin lämmittelyt sivuun ja ryhdyttiin nosto hommiin.

Jotain jäi siitä muistoksi - kroppaan eli kehoon - ja toki se näkyy vieläkin vuosi kymmenten jälkeen.

Kuten kuvasta näkee en sentään ollut mikään "bodari" - mutta "rautaa nousi" ja voimaa, jopa kestävyyttäkin oli - silloin ennen. Kuvan otto hetkenä oli jo "laskeva ilta aurinko" hyvin voinnin seurauksena, sitä läskiä näkee jo roimasti. Ja tukka kuten parta ei vielä ollut harmaa kuten nykyään. Polvien alla olevat pohkeet eivät kuvasta näy, ne ovat silloin ja myöhemmin estäneet mm Nokian kumisaappaiden käytön - ellen leikannut niitä varresta auki.

PS. Vain kuriositeettinä. Oikeassa kädessä on noin 120 grammaa 22 karaatin edestä kultaa. Nyt siitä voisi saada noin 3600 euroa. Mutta, se oli silloin ennen, kauan sitten.

2 kommenttia:

 1. Hui hai aika se vaan jättää patinan varttuneeseen kuten kirkon kupoliinkin.
  Leppoisia löylyjä kotisaunaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos ja löylyt jos mikä rentouttaa ja keventää XD

   Poista