lauantai 7. huhtikuuta 2012

Valoa pimeän putken päässä

Yksi blogi jota seuraan kirjoittaa "sillisalaatista" omassa rakennus projektissaan. 
Itse vertasin omaani "rosolliin",  mutta sekin alkaa yksinkertaistumaan ja sen myötä alkoi näkymään pimeän putken päässä valoa.

Osa kaaoksesta katosi takaisin verstaaseen - ei puupajaani - joten tilaa on tullut. Tilalle toin, - eli takaisin sisälle pyörillä olevan työkalukaapin. Ne työkalut ym mitä nyt on sisällä on sen kaapin sisällä ja päällä ja sitä on helppo siirrellä.

Siinä se sitten on, lattialämpö nimittäin
Alla on (lattia) kipsilevy, jonka alla "Lattia Wilhelmi". Sen päälle tuli 22x50 höylätty rima ja lattialämmön putki. Jako n. 45 cm.
NORMAALISTI koko asennus tehdään aivan toisin. Putket lattian pintaan eri kiinnikkeillä ja sitten jokin massa päälle joka peittää putken, ilman mitään rimoja.

Levyn leveys on 90 cm, joten jako rimoille on sen mukaan ja yksi keskelle. Niiden väliin tuo putki levyn alle ja poikittain tulee 65 cm välein rimat, kahdessa osassa. Putki jää niiden väliin kuten kuvasta näkyy. Samalla ne tukevat kipsilevyä.

Lähden pohdinnoissani siitä että putki lämmittää ympärillä olevan tilan /ilman ja sen myötä kipsilevyt ja lämpeneminen tapahtuu nopeammin kuin paksun kipsi tai betoni massan lämmittämiseen kuluu aikaa.

Lämpö putken nesteeseen tulee kahdesta eri lähteestä. Yksi sähköpatruunasta ja toinen takasta. Eli kun lämmitän takkaa siellä olevassa vesisäiliössä neste lämpenee ja vivun väännöllä se alkaa kiertämään lattiassa. Hyvä todella kovien pakkasten aikaan.

Huomenna lattia on valmis siten että voidaan vielä maalata seinät ennen kuin asennan laminaatit. Sitten onkin vain niiden sohvien ym siirtäminen uuteen tilaan. XD


2 kommenttia:

 1. Niin sitä valmista syntyy, kun on ahkera!
  Rouva pääsee rymsteeraamaan.
  Nyt pitänee ottaa lammas uunista ja pääsee miettimään pitääkö soittaa pizzapuhelimeen.
  Pirteää pääsiäispäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai "ahkera"! Jos olisin sitä kaikki olisi valmista jo ajat sitten ;-)
   Ja eukko jo suunnittelee ja mittailee.... XD
   ... Lupasin valmista tulevaksi viikonlopuksi, itse asiassa ennen sitä.

   Poista