keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ei taaskaan mennyt kuten piti

Niin, ei taaskaan mennyt kuten piti - säätietojen ennusteteiden mukaan. 

Olin jo rakentanut itseäni henkisesti keikkumaan "loivalla" katolla noin 120 kg painolla vaatteet ja varusteet päällä ja siitä ei sitten tullutkaan tänään mitään.
Jäätä peltikatolla puolille päiville ja saman aikaisesti vesi-tihku-sadetta, joka myös jäätyi .
Nyt ilmatieteilijät lupaavat huomiselle jopa kunnon vesisadetta mutta siten perjantaille ja lauantaille kuivaa - plus keleissä. Jos sitten siten, sitten kuitenkin pääsen katolle....

Joten en sitten katolle mennyt, en tekemään reikää huippuimurille enkä muutakaan.
Tein sitten sähkökytkentöjä ulkovaloihin ja sekin jäi sitten kesken - parista syystä. Yksi että pikaliittimeni loppuivat ja toinen, paljon pahempi, nimittäin että tekstit piuhoihini olivat kadonneet ja en kuuna päivänä voinut muistaa mitä oli aikoinaan tehnyt.
Juttu oli niin että olin käyttänyt valkoista (sähkö)muovi teippiä - sähköhommiini - ja sitten tussikynää jolla kirjoitin mikä se ryhmä oli. Käyttämäni tussi oli haihtunut olemattomiin joten minulla oli vain teippi ilman tekstiä!
Nyt pitää sitten alkaa vain "soittelemaan" - itse käytän 4,5 voltin paristoa ja lamppua jolla etsin piuhat spagetista. Se on - ryhmästä sähköjohtoja kunkin toisen pään.
Tuo "soitteleminen"on varmaan lähtöisin puhelinasentajilta kun selvitetään eri piuhojen alku ja loppu.

Tein myös hieman sorvausta - vanha aihio amerikan tammesta - susi alkujaan aihion kautta - halkesi - korjasin sen nyt ja tänään jo pistin sille ensimmäisen pinnoitteen päälle.
Noin sadan euron juttu jos olisi ehjä - nyt tuskin kehtaan antaa edes lahjaksi kenellekään. Taitaa taas jäädä omaan käyttöön.

Ja siitä tulikin mieleen että avasin oman Blogin puutöilleni.
Kurren Puupaja jutuille osoitteessa http://kurrenpuupaja.blogspot.fi Homma lähtee käyntiin vuoden vaihteen jälkeen - toivon ainakin niin.
Joitakin investointeja pitää vielä tehdä ja ne rahat on vielä hakusessa noin tonnin verran, hieman toista. Suurin yksittäinen hankinta on noin 800 euron vannesaha.

Että silleen nyt - ja muitakin juttuja olisi ... tämä jää nyt tähän....

PS. Puupajani alkaa olemaan jo siinä kunnossa että ei tarvitse häpeillä kun vieraita tulee sisälle :-)
Olen saanut sen ja edellisen huoneen siivotuksi aika hyvin.

JA sitten toinen asia: Tänään löydettiin eukon kanssa sisustus jutut täysin uusiksi.
Nykyiseen "kodariin", eli kodinhoitohuoneeseen tulee poreamme ym ja "se" kodari siirtyy keittiömme takahuoneeseen - jossa nyt olen. Eli kun huoneeni valmistuu se nykyinen tila vapautuu.
Siitä lisää myöhemmin.


2 kommenttia:

 1. No on kyllä todellinen tee-se-itse säätäjä taas siellä sähkötöiden kimpussa. Tiesit varmaan että kyseessä on luvanvaraiset työt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sähkötyöt tekee luvanvarainen yritys - mutta kun piuhojen nimet / kohteet "haihtuivat" lukemattomaksi niin pitää vain etsiä mikä piuha jakorasiasta menee mihin. :-)

   Vaikka ulkovalot on "kytketty" niin sähköä ei niihin vielä tule...

   Poista