keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Jo helpottaa ja asioita jotka ihmetyttää

Jo helpottaa!
Tänään saimme eukon kanssa "pihan"vihdoin ja viimein siihen kuntoon mitä olemme ajatelleet miten sen pitäisi olla ennen talvea. 

Parin viime päivän aikana etenkin eukko on tehnyt mahtavaa työtä takapihan siivouksessa, noin 4,5 tuntia päivittäin kahden päivän aikana! Ja jo muita asioita ennen sitä, useita tunteja päivittäin.
Itse rakentelin eilen ja päivää sitä ennen saman aikaisesti laajennusta puuvajan sivuun, sääsuojaa eri asioille kuten maitokärry, kottikärry, betonimylly, vanha WC pönttö, lavuaari, saunan puukiuas, puutavaraa ja vaikka mitä. (Valokuvat jäivät ottamatta). Toki avustin eukkoa silloin kun siirrettävät jutut olivat hänelle liian raskaita.
Uuden suojan ulkopuolelle, eli seinälle  (joka on vanha pressu) tuli puutarhaletkuja ym ja lautaa katon lipan alle. Tein kunnon lipan sille, noin 40-50 cm.

Ja se mikä ihmetyttää
Tyttäreni täytti vuosia lauantaina. Postitin kortin torstaina ykkös-luokka ja se oli perillä maanantaina.
Toinen ihmetyksen aihe oli itse kortti jonka ostimme.
Itse valitsin yhden - ja eukko sanoi että ei ikinä, ei "tyttäreni" ole mikään vanha akka ja valitsi kortin jota en hyväksynyt - Synttäri onnittelut ja kuva moottoripyörästä!
OK - hänellä on moottoripyörä, kuten miehellään, mutta kuitenkin..
Ja perhesovun kannalta otin sen kortin ja keskustelumme yhteydessä unohdin ostaa kortin äidilleni, Lempin päivälle.
Korttiin riimitin sitten jotain sopivaa - että kyllä ne ajokelit sieltä vielä tulevat....

Kun juttelin tyttäreni kanssa hän kertoi ihastuneensa siihen korttiin piristävänä ja silleen, hän todella tykästyi siihen - joten minua ihmetyttää miten se eukko taas oli oikeassa.

Kuistille pitäisi laittaa"ikkunat". Aukot pihalle pitäisi peittää ettei lumi tule sisälle. Olin jo varannut kaksi muovikatetta, aaltoilevaa siihen kun eukko sitten otti minut puhutteluun.
Minulla oli vanhasta osasta ikkunoita - joten käytetään niitä siihen.

Yritin vastustella, ei ne siihen sovi, yksi jää vajaaksi ja kaksi vierekkäin menee yli. Joten, perhesovun kannalta otin ja pistin itseni liikenteeseen, pajaani ja hain yhden ikkunan ja kuinka olla - ei hassumpi juttu ja kun hän pesi sitä hain toisen ja asensin ne paikalle. Todella hienon näköistä ja jopa toimiva ratkaisu!

Ja taas ihmetyttää! Tuo, miten tämä Ukko-Tonttu jää taas toiseksi mitä noihin "juttuihin" tulee. En tiedä miten sen "jutun" sanoisin - jotain sellaista sisustus juttuja joita eukko aina katsoo telkkarista, muoti juttuja mitä hän lukee, ja katsoo telkkarista.... talojen ym tuunausta ja silleen.... (valokuvat myöhemmin).

Ja minulle tulee taatusti lisää ihmetystä - kuten miten saan valmiiksi ennen joulua tilatut tuotteet, puupajastani - ja taas ihmettelen miten saisin sen uuden vannesahan että jutut menisivät joutuisammin valmiiksi sorviin ja tuote valikoima laajenisi.

Niin ja lopuksi se todella uusi ihmetys! Meinasin vallan unohtaa.
Ihmetyksen paikka!
Piirilevyssä olen kohdentanut kolme kohdetta - kahdella ruuvipäällä ja vääntimellä.
Ruuvipäät: Ledit (4 kpl), kaksi punaista, yksi keltainen ja yksi vihreä - eli "lamput".
Ruuvivääntimen päässä, ison kelan edessä on "radioputki" - eli valo, saman kokoinen kuten entisessä taskulampussa, ja saman näköinen.

Se mikä minua TODELLA ihmetyttää on se että ko piirilevy on "kapseloitu" - metalliseen koteloon"! Kukaan ei voi nähdä, ei edes pimeässä niitä ledejä - eikä sitä lampun valoa.
Joten tuo piirilevy on jossain toisessa tuotteessa / mallissa asennettu siten että valot tulevat näkyville. Tässä mallissa ne ovat täysin koteloituna piiloon.

Ja lopuksi vielä yksi ihmetyksen aihe - koiramme Viki ja hänen intohimonsa - halvat luut. Kyseessä on video enkä tiedä miten se onnistuu.
Kamera on onneton - iPhone 4. 
Videoon sen verran tiedoksi että aina illalla, viimeisen kävelyn jälkeen Vikimme haluaa aina karstaa - eli "hierontaa".
Kuvan laatu on erinomaisen "iPhone 4" sisävalaistuksessa
surkeaa surkeampi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti