maanantai 26. marraskuuta 2012

Ja taas meni päiväohjelmat sekaisin


Olin jo päässyt hyvään vauhtiin jatko-osalla tekemäni puusuojan kylkeen, eli laajennusta sinne, jonka sitten ajattelin tänään saada valmiiksi - vaan en saanut. Sinne tulee sitten vaikka mitä suojaan lumelta.
Autokatoksen sain jo viime viikolla "talvikuntoon", eli telineiden tukirakenteet sen kattoon, ja vedettyä roikan Grillistä sinne. Samalla olen lisännyt pihavaloja, eli tolppia maahan jne - odottavat nyt sitten sähköistystä.

Niin siihen tähän päivään.
Olin valitellut ilmalämpöpumpun outoa käyttäytymistä ja sain sitten tänä aamuna pihalle täysikokoisen rekan nupin, ei mikään pieni koppiauto. Se toi pienen laatikon jossa oli uusi ohjausyksikkö ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön.

Kun avasin sen saamani laatikon niin melkoinen piirilevy sieltä tulikin esiin.
Asennusohjeita ei ollut - joten ryhdyin irrottamaan ulkoyksikön suojapeltejä ja löysinkin paikan minne se menee, eli minne vaihdetaan.
Siinä se on kuten kovalevy tietokoneessa
Piuhoja oli sitten vaikka kuinka paljon. Siinä meni hetki ennen kuin oivalsin miten se "puretaan" - eli miten saan sen piirilevyn, a) esiin ja sitten b) irti. Kun olin katsellut ja kokeillut eri vaihtoehtoja puolisen tuntia selvisi lopulta miten se sieltä irtoaa. Sitten vain piuhat pois, muutama valokuva miten ne siellä olivat, varmuuden vuoksi.
Yksi monista ottamistani valokuvista

Ylimmän kuvan vasemmalla olevan jäähdytyselementin en saanut irti koska yksi ruuvi ei ollut yhteistyöhaluinen, joten vein sen koko paketin sitten pajaan lähempää tarkastelua varten.

Uusi ja vanha piirilevy
Sain kuin sainkin ruuvin irti rikkomatta sitä. Syy ongelmaan oli tehtaalla hieman vintturaan porattu reikä. Sain ruuvin irti ja melkoinen työ olikin sitten saada se takaisin ja kiristetyksi - rikkomatta sitä ja kierteitä.
Onneksi sain kaavituksi pois vanhasta myös "mönjää", eli tiivisteainetta joka tulee elementtien väliin, joka johtaa lämpöä.

Kun se oli tehty niin sitten vain takaisin ulos. Onneksi ei satanut ja lämpökin oli kohtuullinen, plus yksi astetta. Pakkasella ja etenkin vesisateella se olisi jäänyt tekemättä.

Piuhat takaisin uuteen piirilevyyn
Piuhat menivät loppujen lopuksi helposti takaisin, mitä nyt yhden kanssa oli hieman ongelmia. Parin kanssa oli myös ongelmia - mutta päädyin sitten näköjään oikeaan ratkaisuun. Kiitos nuorempana saamani nk. elektroniikan asentajan koulutuksen ja työkokemus - joten päättelyni näytti toimivan. Kyseessä oli lämpöanturoiden liitännät. Hieman epäloogisesti suunniteltu juttu.

Lopulta sain piirilevyn koteloiduksi ja suojatuksi, sitten muutama nippuside ja suojapellit takaisin. (Siihen meni taas sellaiset puolituntia ennen kuin keksin keinon miten se kaikki tehdään).

Koekäytössä ei tullut savua ja kaikki toimi hienosti ja se ei toivottu ominaisuuskin katosi :-) eli vika korjaantui.

Huomenna sitten jatketaan siitä mitä tänä aamuna piti ryhtyä tekemään ennen loppuviikon lumisateita - sitä on luvattu oikein kunnolla.

1 kommentti:

  1. Nyt pitäisi kyllä kirjoittaa myyjälle että "nämä asiakkaan asennukset" eivät vaikuta takuu ehtoihin!
    Toki he "tuntevat minut - myös huollossa" - joten se ei pitäisi olla ongelma - ja toiseksi - elleivät tuntisi minua eivät olisi vain lähettäneet jo piirilevyä.

    Mutta kuitenkin. Ja tuosta työstä he saavat kyllä tulla vastaan seuraavissa hankinnoissa, ainakin sen rahoituksessa - vaikka uusi takka ym :-)

    VastaaPoista