maanantai 5. marraskuuta 2012

Kravatti kaulaan ja ajoa noin 1000 km

Lauantaina lähdettiin sitten kastetilaisuuteen, tyttären tyttäreni nimeämiseen, heidän kotona jossa paikallinen prusti nimesi monien puheiden ja juttujen jälkeen tyttären tyttären. En nyt sano nimeä - vielä mutta jos olisin antanut nyt tyttärelleni nimen - se olisi varmaankin ollut SE! Tai ainakin yksi niistä nimistä.

Lauantaina matka jatkui Porvooseen äitini luo jossa oltiin yötä. Illalla vierailtiin eukon veljen luona ja kuten tavallista hänen vaimo tarjoili parasta.

Sunnuntaina sitten ajettiin Lahden viereiseen kuntaan joka haluaa olla itsenäinen, ja matkalla ajattelin "bemun" kehotusta vaihtaa talvirenkaat - ja se oli enemmän kuin hyvä neuvo jota kiittelin.
Kuten on - meteorologit arvioivat kaiken pieleen ja jopa Mäntsälän jälkeen moottoritiellä oli jäätä!
Sitten tänään kotiin ajaessamme tienpinta meni jo nollasta miinuksen puolelle.

Kastetilaisuus oli perhepiirin ytimessä - ei muita ja tarjoilu mahtavaa - perheessä kun on oivallisia leipureita - ja meni sinne myös eukon sitruunainen kuivakakku.

Kuvia otettiin - vanhalla Canon kamerallani joka oli vuosia sitten alansa ehdotonta huippua "taskukameroissa". iPhone ei ottanut kuvia - ei ennen kuin tänään korjautin sen - siitä lisää alempana.
Myös kuva tyttären tyttärestä.

Tilaisuuden jälkeen vein poikani ja hänen vaimonsa äitinsä kotiin jossa heidän auto oli. Jätin sinne ja suuntasin heille, "Kärkkäisen" kautta - eli käytiin siellä tankkaamassa. 98 ajovesi 1.65 kun muualla pyydettiin1.74.

Pojan luona sitten nostettiin yhdessä iso pyykkikone toiseen kerrokseen - evakko asunnossa kun heille tuli vesivahinko. Äitini oli mukana. Kun se oli tehty ajettiin Porvooseen.
Sielt sitten aamulla Helsinkiin, ja ensin Itä-Keskukseen, iTapsa Service Oy tiloihin jossa sain vanhan iPhone4 puhelimeen uuden takakuoren.
Se oli sellainen pakko juttu että voisin ottaa valokuvia puhelimella, tai yhtä lailla videoita. Kameran linssin ulkolasi oli hajonnut täysin, sitten 2 vuoden takaa kun se hajosi.
Eikä ollut oikeasti ihan liian kallis, sain lasikuoren tilalle "nahkaisen" joka ei "ikinä" hajoa. Hintaan € 45.
Harmi että kastetilaisuus oli ennen sitä.

Sitten vain kurvailtiin autolla "Kurviin", Sörnäisiin jossa on Halall lihakauppa jota käytettiin kun asuttiin Helsingissä ja aina kun käydään siellä. Mahtavaa, laadukasta lihaa jota ei saa tavallisesta marketista! Se on kulinaristien herkku puoti.
JA nyt saatiin kerrankin mahtavat palat osso bucco ateriaan -lihaa naudanpotkasta. JA TAATUSTI TUORETTA! Tulee melkein kylmät väreet kun ajattelen sitä!
Tietenkin ostettiin naudan maksaa - se on minun herkkua mutta vain sieltä, tai juutalaisesta - ei mistään muualta. Kokeiltu on muista päivittäistavara kaupoista ja sen jälkeen koira on saanut ne sitten syödä. Ällättävää paskaa ihmisille - tai ainakin minulle.

Koiralle ostettiin samalla naudan sydäntä, 0,7 kg kun oli tarjolla, ja kuinka kävikään kun maksun aika tuli saimme minun makuista maksaa ja koiralle sydänlihan kaupan päälle!
Se jos mikä ON palvelua vakio asiakkaille.

Seuraava ostospaikka olikin Heinolan "Heila" - lähiruokakauppa. Pysähdymme sinne aina ostaaksemme pari asiaa, riippuen vuodenajasta, tai kolme.
- Yksi. Naudan savuliha. Sika kallista mutta maultaan kuten jumalten nektria! Kun sitä laittaa suuhun silmät pyörähtää kuopissaan!
- Kaksi. Sian rasvaa, täyttä ihraa - linnuille ja se saa mm tikan aterialle ja ne kokevat varmaan saman mitä minä sen savulihan kanssa!
- Kolme, Mikäli viikonloppuna ei ole viiniä - sikäläistä omatuotantoa on tarjolla ja on todella hyvää - ja sitä saa jopa sunnuntaina - ja eivät ole mitään mehuja alkoholin mittarilla mitattuna.

Sitten Lidl kauppaan - sieltä lähinnä vasta leivottua leipää, samalla maidot ym ja sitten kotiin.

Kotona lämpö 18 ja ei kun  uunit lämpiämään, takka ja keittiö - ja siten hieman "Joulu Glögiä" ja ruokailemaan.

Siitä "Kärkkäisen bensasta" kirjoitan siitä myöhemmin lisää.  Nyt tätä erää tähän ja kilometrejä taisi tulla lähemmäs tuhat!
Niin ja sitten se "Vaarin Prinsessa" :-)

Vaarin Prinsessa ennen kastemekkoa äitinsä sylissä
PS. Lopulta päädyttiin eukon kanssa siihen että laitan tietenkin puvun päälle - mutta myös se kravatti.
Meinasi tulla melkoinen "solmu" koko juttuun kun en heti oivaltanut miten se "solmu" tehdään vaikka aikoinaan se oli vuosia juttu jonka tein peiliin katsomatta, jokainen aamu.


1 kommentti:

  1. Suloinen vaarin prinsessa!
    Melkoinen maakuntamatkailu ååkailu.
    bemun vinkki kannattaa laittaa korvantaakse XD.

    VastaaPoista