keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Hieman eliksiiriä jurppimiseen

Ajoin sitten Mikkeliin, saatuani auton lämpimäksi. Pakkasta on ollut keskiyöstä aamuun asti n. 23, jota jatkui sitten koko päivän.
Nyt yöksi sen luvataan nousevan vielä siitäkin. Pakkasen vaikutuksen näen selkeästi verstaani lämmityksessä, ja nousu on huima.

Mikkelissä sain uuden koneen ja €20 lahjakortin. Mielestäni ihan sopiva korvaus vaikka ajoa tuli lähemmäs sata kilsaa. Niin, ja naapurin Matti kun kuuli "aamukahvilla" tulevasta matkastani - pyysi minua tuomaan hänelle pullon lämmikettä pakkaseen. Se "normaali" Kossu". Samalla otin viikonlopuksi hieman viiniä.


Testasin iltapäivällä sorviani. Olin tehnyt kahdesta 40 mm mäntylankusta (5") aihion liimaamalla ne yhteen. Hyvin meni kunnes lähdin "viimeistelemään". Siitä piti tulla karkki kulho olohuoneeseen. Kun aloitin sen pohjan viimeistelyn 130 W halogeenivalo pimeni ja olin sitten aika lailla hämärän mailla, joten en ihan nähnyt tasan tarkkaan mitä tein. Joten, leikkasin siististi kuppi osan jalasta irti.
Nyt ainakin tiedän miten se tehdään "siististi".

Kun sitä sitten katselin päätin että hitto - jos ei tästä takkia tullut niin tehdään sitten kukkaro! Sorvasin siitä sitten jalan tuikulle. Kun se oli valmis öljysin sen ja vedin ohuen vahan päälle ja kuullotin koko homman. Hieno siitä tulikin vaikka itse sen sanon.
Mänty osaa olla komeaa kun syyt tulevat oikealla tavalla esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti