keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Lukemat ovat tärkeitä

Lukemat ovat tärkeitä: Aluksi säästä - joka viirasi pahasti pieleen siihen mitä Ilmatieteen laitos aluksi lupaili. Saatiin yöksi 29,3 miinus astetta. Vielä yhdeksältä aamulla oli tuollaiset -28.
Puuta kuluu niin että jiki tulee kun niitä väsäilee. Pienentää kuitenkin sähkölaskua.
Silti kulutus on nyt noin 110-120 KWh vuorokaudessa. Verstaan lämpö osuus siitä on noin viidennes osa, nyt pakkasilla jopa kolmannes siitä.


Kuva: joka katsoo lattian ja seinän kulmaan - sanottakoon - että - nyt olevan lattiavalun päälle tulee vielä lattialämmön vesiputket ja sille valu ja sen päälle sitten "puu lattia". Huom. lukemat ovat tärkeitä :o)

Otin ja kokeilin yhdessä vaiheessa sorvin toista ulottuvuutta joka mahdollistaa suuremman kappaleen sorvauksen.
Normaali asennossa 16 cm osuu jo johteeseen, eli halkaisijaltaan 30 cm oleva kappale pyörii.

Mutta kun käännän karan toiseen asentoon saan jo matkaa keskiöstä lattiaan ja se on tarkalleen 106 cm.
Siten voin "teoriassa" rouhia kappaleen joka on noin 2m leveä. Johteen pituus on noin metrin verran ilman pylkkää, joten sekin onnistuu.

En nyt aloittanut mitään johon sitä asetusta tarvitsen - päin vastoin. Se on projekti josta en nyt kirjoita - vielä. Yksi lukijoista on se joka sen saa.


Päivä meni oikeastaan kaikessa pienessä puuhastelussa. Kittasin esimerkiksi seinän kipsilevyjen liitoksia ja ruuveja.
Oikealla oleva kuva on Eukon tilaama palli - joka sitten osoittautui ihan vääräksi. Lopulta löytyi valokuva eräästä mallista. Joten - tehdään sitten seuraavaksi sellainen ja tämä voi mennä sitten vaikka eteiseen.

Petsasin sen tänään. Sitten hiotaan - sitten öljytään ja lopuksi - jää nähtäväksi.
Yksi asia on aika varmaa - en lakkaa sitä. Katotaan miten vahaus menisi - kun sitä nyt mietin - niin liian iso kappale siihen, siis vahaukseen - ja eteisen jakkaraan kaiken lisäksi.

Aamulla kun pääsin ulos, miinus 28 pakkaseen, pistin autoon sähköt, eli lohkolämmitin päälle ja akku lataukseen. En vielä tiedä mikä sitä akkua purkaa - tai sitten ostin vuosi sitten täyden suden joka ei kestä pakkasta.


Lukemat ovat tärkeät
Viereinen kuva osoittaa että ei se ole siitä vain ja lukkoon. Ajattelin jo asentaa kattoon laserin jolla saisin kohdistettua jutut.
Kuvassa olevat kaksi vastakkaista kärkeä tulee olla piste pisteessä eikä piiruakaan vieressä. Muutoin se tietää ongelmia.

"Karan juuressa oleva pieni heitto (pylkkään) kertaantuu suhteessa pituuteen".
Sorvaus on kuten hyttysen nainti hommat. Milli sivuun ja ollaan silmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti