sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Helmikuu alkaa

Tuli aika summata Tammikuun lukemia, siitä liitteenä otettu kuvakaappaus tiedosto.
Klikkaa kuvaa suurennokseen
Sähkön kulutus VAIN Verstaan lämmitys KWh*0,08.
Lukemat ovat aika epätieteelliset. Aamulukemat ovat 8-10 väliltä ja iltalukmat yleensä noin klo 17 tai ennen sitä. Helmikuun lukemiin olen hieman tarkempi.
Verstaan lämmitin oli Tammikuun aikana päällä 129,66 tuntia, eli miltei 6 päivää non stop. KWh lukemaksi tuli pyöreästi 850. Olen käyttänyt kertoimena € 0.08, joten kustannukset lämmitykselle olisivat siten noin € 70.
Kun katsoin asiaa tarkemmin niin todellinen kustannus on noin 9 senttiä KWh. On aika ryhtyä kilpailuttamaan.
Tammikuun viimeinen viikko kokonaiskulutus oli reilut 100 KWh/24h. Sitten se laski noin 70 lukemiin. Verstaan osuus on noin 20 KWh.

Totesin taulukoita tehdessäni että olisi ollut paljon helpompaa ja yksikertaisempaa vain ottaa Exell käyttöön.
Applen iWork Numbers on loppujen lopuksi ihan syvältä - negatiivisessa mielessä. Lisäksi se syö prosessoritehoja, kummastakin tavalla jota en ole ennen nähnyt. Taulukoiden manipulointi ahmii tehoja kuin jos renderoisin jotain mahdotonta 3D tekelettä.

Tammikuu oli kyllä sellainen sähkösyöppö ettei vastaava ole ollut muutamaan vuoteen, ja toivonkin että vastaavaa ei vähän aikaan tule. Toisaalta, edessä on vielä Helmikuu - joka pitäisi olla Tammikuutakin kylmempi :(

Nyt on lämpötilat ulkona kohtuullisella tasolla, noin -5 klo 18.30. Se pysyisi samana ainakin aamuun. Samalla saadaan lunta. Yöllä tuli jo noin 10 cm jota sitten siirtelin sivuun jaloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti