torstai 30. joulukuuta 2010

Feodaalisuus itää ja nousee mullasta

Vasallit (Kokoomuksen suuripalkkaiset ym)  riemuitsevat kun oman kukkaron sisältö ei hupene, päin vastoin vaikka ostaisi ja maksaisi vaikka mitä.
Muutaman sadan euron nousu kustannuksissa kuukaudessa tai vuodessa ei merkkaa mitään kun vaihtoehtona on suoran verotuksen kautta menetetyt tuhannet, kymmenet tuhannet eurot, kuukaudessa.
Kansanedustajat eivät TASAN TARKKAAN leikkaa omia nettotulojaan! Etenkin jos heitä ei valita uudelleen.

Nyt oleva välillinen vero, eli maksat veroa siitä mitä kulutat repäisee kansalaisilta nahan selästä ja maksajan elinvoiman sen mukana.

On alueita josta ei voi tinkiä, joita ei voi vähentää, joita ei voi siirtää sivuun ja olla käyttämättä. Niitä on esimerkiksi lämmitys, sähkö, liikenne oli se sitten julkinen tai oma auto.
Kaupungeissa, taajamissa se on vesi ja jätevesi sekä jätteet.
Myös minulle "maalla" olen pakollisen jätelain, siten sen maksujen alainen, tuotan sitten jätettä tai en.

Minulla ei ole kaukolämpöä - osa lämmityksestä tulee suorasta sähköstä - joten lisälaskua tulee. Kerrostalon asukkaille lämmityksestä  tulee noin 150 vuosi lisää ja peintaloille 300-500 euroa.
Kaikilla nousee myös sähkölasku.

Polttoaineiden vero nousee - joten kiinteistöjen jätehuollon autojen lisäkustannukset siirtyvät kiinteistöissä asuville, kuten uusi jäte vero. Tavaroiden siirtyminen kauppoihin kallistuu - hinnat siirtyvät kuluttajille.

Polttoainevero kallistuu ja samalla myös yleisen liikenteen maksut.

Kiinteistöverot nousevat. Yleensä ajatellaan että se koskee vain niitä joilla on oma "omakotitalo" - ei vuokralaisia eikä osakkeiden omistajia.
Virhe - myös kaikki kerrostalot maksavat kiinteistöveroa! Oli sitten kyseessä siinä olevan huoneiston omistaja tai vuokralainen - maksu siirtyy siten myös heille.

Ei ole kovinkaan pitkäaikainen ilo nähdä että tilipussi ei kevene ensimmäisen verotuksen jälkeen - se nimittäin kevenee, ja voimakkaasti vasta kun käy kaupassa, kun maksaa vuokran tai yhtiövastikkeen, kun tankkaa, kun ostaa mitä ostaa.
Kun kaikki eri summat - näennäisesti pienet summataan yhteen - se on summa jota ei saa edes lakkoilemalla pitkään ja kovasti lisänä tilipussiin.

Rikkaat rikastuvat ja muut vain köyhiintyvät - ja sitten ovat ne joilla ei ole rahaa ei mihinkään.
Toki he ovat saaneet armon vuokra-avustuksessa. He saavat vallan mahottoman summan, lisää avustusta vuokriin - 10 euroa kuukaudessa. Sosiaaliavustuksissa ollaan tiettävästi siinä normitasossa joka oli noin 20 vuotta sitten - markka aikaan.

Tämä uusi poliittinen filosofia jota nyt ajetaan läpi ja toteutetaan on pommi joka räjähtää lähitulevaisuudessa - kun sen todellinen vaikutus iskee duunarien tajuntaan.
Mutta, onko heillä silloin voimia, yleensä mahdollisuutta tehdä muutosta siihen?

Tapahtuuko tuleva muutos silloin oman elämän tuhoutumisen kautta itsensä tuhoamiseen?

Itse näen edessä saman tilanteen mikä oli -80 luvun lopulla, -90 luvun alussa kun Suomi meni hetkeksi konkurssiin ja pankit kaatuivat.
Nyt vain pankkien tilalla ovat Suomen kansalaiset, se enemmistö.
Mitäs ne Vasallit ja heidän herrat sitten sanovat ja ajattelevat?

PS. Minua houkuttaa ajatus myydä kaikki pois ja muuttaa sinne jossa näitä hullutuksia ei ole, jossa voi lähteä illalla "kapakaan", ottaa drinkki ja samalla tupakka - nauttia viihteestä ja mennä kotiin.
Jossa tupakka, viini ja viina ei ole rikkaiden eteuoikeus, kuten ei myöskään polttoaine.

Ja puu hommissa - jossa on muitakin vaihtoehtoja kuin suomen kelvottomat puut ja mahottoman kalliit tuontipuut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti