tiistai 7. joulukuuta 2010

Taas yksi välivaihe tehtynä

Niin, taas tuli yksi välivaihe tehdyksi - melkein - eli se jatkuu.
Kyseessä on eteisen ja uuden osan yhdistäminen. Niiden väli on noin 30 cm, eli sellainen rako niiden väliin tuli - tarkoituksella. Ja se on sitten sitä lämmintä tilaa, ainakin plus 17 astetta.
Sen vanhan ulkoseinän uuteen ulkoseinään väliin tuleva avoin tila. Käytännössä se on noin, yli puoli metriä.
Vaatenaulakko
Yllä oleva kuva sanoo sen olevan vaatenaulakko - sitä se oli. Ehdin jo poistamaan kaikki vaatteet ja itse naulakon kun muistin sen kameran.

Villat naulakon takana, syksyllä tehtynä
Vaneri seinän takana on liukuovi - meidän entiseen TV / olohuoneeseen eteisestä. Pistin aikaisemmin syksyllä siihen kehikon, 2x4 tavarasta, ruuveilla, 100 mm villa ja halvan vanerin päälle, myös ruveilla - ja sen pintaan sitten naulakon.
Liukuovi jemmassa
Siinä se jemmaan pistetty liukuovi on. Raot peitin tuulelta uretaanilla kun purin sen osan mikä oli sen takana.
Nyt otin lasit talteen, josta lisää uusio käytöstä tuonnempana.
Seinän rakenne ja jatko eteenpäin uuteen osaan
Lasit poistettuna - joille on heti käyttöä. Harmitti niin mahottomasti kun jouduin sahamaan "U" kirkosta, liukuoven kiskosta noin 60 cm pätkän pois koska koko kiskon poistoon ehjänä ei ollut mahdollisuutta.
Kuvan oikeassa sivussa on se liukuovi, siis osa siitä. Tuollainen "U"-kisko on todella mahottoman kallista tavaraa.
Aukko valmistui, portaat valmiina ja eristetty sisältä, ja paljon muuta
Aukon tekemiseen meni hieman enemmän aikaa mitä aluksi ajattelin - ei mitään uutta. Jokainen osa tehtiin sen mukaan mitä eteen tuli, kuten portaat joiden taustan eristin kunnolla. Portaisiin käytin 200x45 kertopuuta. Se on vain runko rakenne jonka päälle tulee sitten se lopullinen pinta - sitten joskus.

Ennen kuin tila on valmis se jo täyttyy "tavaroilla"
Ovi, laadullisesti ulko ovi  - sen kautta pääsee uuteen tilaan ja sen kautta myös yläkertaan, sinne jossa ovat makuu huoneemme ja vierashuone, ja vaatehuone ja ...

Ylläolevassa, vasemmala oleva seinä oli iso ruuvi - en vain mitenkään voi muistaa miksi. Siihen sain kuitenkin haalarini ja takin roikkumaan.
Kuvassa oleva ovi on itse asiassa ulko-ovi joka oli saunan puolella. Sillä on nyt  uusi väliaikainen uusiokäyttö.
Kuvan oikeassa osassa on nyt 110 cm vaatenaulako ja eukko löysi mattoja lattialle.

Lattialla olvat roikat - ennen uuden sähkölinjan asennusta sain yhden niistä pois - yksi on vielä jäljellä - sitä ei myöskään olisi ellen olisi joutunut lähtemään Mikkeliin - ostoksille.

Kun tein niitä sähköhommia - kaikki piti olla OK - vaan EI ollutkaan eikä "miljoona laatikostani" löytynyt apua. Oli pakko ajaa Mikkeliin ostoksille - muutaman euron sähkökytkentä kiskon takia! Ihan älytön juttu mutta näitä tapahtuu vaikka ei pitäisi.

Kotiin päästyäni hommaan meni noin 10 min kun koko homma oli tehty ja pääsin taas yhdestä roikasta eroon - ja samalla iän ikuisista sulakkeiden laukemisista.

Toki joudun vielä mittaamaan mikä virta menee mistäkin vaiheesta minne ja sen max kuormitus - se on sitten sitä viimeistelynä. Nyt se kaikki kuitenkin toimii.
Olen kytkenyt niitä autosulakkeita päälle uudelleen ja uudelleen ihan turhautumiseen asti. Aina laskien mikä kuormitus kullakin vaiheella on. Yksi syy on kyllä sillä sähköfirmalla jota olen käyttänyt joka asensi mittaritaulun - ja piuhat siitä eteenpäin....

Nyt pitäisi "kouluttaa" eukko auttamaan minua siinä kartoituksessa jotta löydän oikeat vaiheet sinne minne ne menevät voidakseni laskea niiden kuormituksen.

Kun saan nuo - tämän vaiheen - sähköjutut huomenna valmiiksi - myös valon uuteen eteiseen ja sähköt toisesta (oikeasta) "vaiheesta" yläkerran lämmitykseen - jää vielä yksi nurkka heti hoidettavaksi.

Huominen projekti

Oikealla olevan oven eteen valmistuu uusi ovi, jotta lämpötilat olisivat OK, eli teen sen.Kyseinen kulma - joka on osa eteistä puran kesällä, alku kesällä pois, eli koko eteisen. Nyt siihen tulee naulakko ja muutama hylly.
Minulla on muutama "valmis ovi" - joista jonkun muokkaan siten että teen siihen aukon johon asennan talteen ottamani ikkunat - liuku ovesta. Siten saan valoa ulkoa sisälle ja samalla pakkaset pysymään ulkona.

Niin, ja verannalle teen myös oven - jotta lumet pysyvät ulkona. Se mitä ajattelin tehdä on jo ihan oman jutun arvoinen. :o)1 kommentti:

 1. ;o) on sillä mutterilla ainakin virka haalarin pidikkeenä.
  Ai, miljoona laatikko?
  Minä nimitän moista hilukilulootaksi, koska en tiedä miksikä niitä sinne joutuneita oikeasti kutsutaan...
  eivät ole sanoneet kättä-päivää ja esitelleet itseään.
  Ahkeraa remontointia ja ihanaista joulunalus aikaa!

  VastaaPoista