keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Ei nyt ihmeitä, mutta melkein

Sain kun sain tänään kaivinkoneen käyntiin.
Totesin yhdessä vaiheessa että tarvitaan lisä akku joten ei kun kirkolle ja ostamaan Fixus tarjouksen, Hankook huoltovapaa MF 62 A akku. Se maksoi 69. 2 vuoden takuu. Ja kun starttikaapelinini oli jossain vaiheessa vaurioitunut ostin uuden - joka kestää 300 A, se maksoi muistaakseni 35 - puolet akun hinnasta.

Konetilassa oli kaksi 2 KW lämmitintä muutaman tunnin. Kun kytkin uuden akun mukaan kone hurahti käyntiin. :o)

Aloitin varovaisesti hydrauliikalla jotta se lämpeäisi ja kun arvelin että nyt on OK - kaivuri ei liikahtanutkaan!
Telat olivat jäätyneet kunnolla kiinni alustaan. Ei kun "irroittelemaan" ja sivusuunnassa nostoa ja ajoa. Syksyn kurat kyllä irtosivat hyvin. Ja lopulta sain kuin sainkin koneen liikkeelle.

Vesiputki oli ensin peitetty styrox kourulla, sitten samaa tavaraa alle ja sivuille ja päälle ja niiden päälle muovi. Sitten vain ajamaan soraa peitoksi.
Vesiputki suojattuna. Sen päälle ehti jo tulla lunta.
Keväällä onkin hommia kun tuon kaiken siirtää salaojaan lapiolla!
Siinä on sitten sellainen keko että kait se pakkaset kestää. Vedän vielä varmuuden vuoksi sen paksun pressun kolmen kertaisena päälle. Sen koko on noin 10x6 metriä.

Päivä enti pimenemään joten päätin että jatkan huomenna. Alapohjan alta jäi osa putkesta lisä eristämättä kun pukeuduin aluksi liian hepposesti. Saatuani haalarit päälle en enää mennyt alapohjan alle. Loppu työn teen sitten huomenna.
Olisin voinut tänään käynnistää vesipumpun - mutta päätin etten niin tee - ei ennen kuin koko putki on eristetty kunnolla. Ja sitä se ei nyt ihan vielä ole. Nyt toimitaan ihan vimpan päälle varmasti.

Huomenna - kuten asian näen, eukolla on paine vesi - astianpesukone toimii ja pyykkikone eikä minun tartte enää kantaa kaivosta vettä sisään. Eukko sai jo tehdä "nyrkkipyykkiä" eikä ollut siitä alkuunkaan onnellinen.

Joten, palataan huomenna uudelleen linjoille ja saatte sitten tietää miten siinä lopulta kävi - ja toimiiko uusi vesipumppu ja miten.

Kuten varmaan ymmärrätte - ko linja on jäästä vapaa. Se viimeinen pätkä kaivoon oli vain noin 30 cm matkalta jäässä jonka sulatin käsilämmittimellä kun kaivuri ei käynnistynyt, joten syytä sen kaivamiseen auki ei enää ollut. Suuri, todella suuri helpotus minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti