tiistai 21. joulukuuta 2010

Hukka juttuja - vaan ei susia

Olen alkanut hieman virittelemään itseäni pajassani tuleviin juttuihin. "Jätekasojani" tonkiessani, etsiessäni sopivaa jalopuupalaa olen yllättynyt "iloisesti" siitä mitä löysin. Mitään ei kannata heittää pois ellei se siirry puruimuriin tai on niin pieni ettei sitä pinsetillä saa kiinni.
Katajaa vinksin vonksin ja mahonkia
Kuvassa oleva kappale syntyi jätepaloista. Itse aihio paloista jotka oli leikattu pois katajasta, kun olin sahanut sen suoraksi. Ne olivat sellaisia kolmion muotoisia palikoita jotka hiomisen jälkeen sitten liimasin yhteen ja sitten vain sorviin. Alin osa on apuväline sille että sain sen sorviin. Kanteen tulee sitten pieni "nuppi" ja sen käyttötarkoitus on sormisuolarasia.
Se on nyt käsitelty Kiinan öljyllä kahteen kertaan, pieni kiillotus kun kuivuu ja katsotaan vedänkö sitten mehiläisvahan päälle. Ja sitten vain loppu kiillottaminen. Kaikki, myös mahonki ja nuppi - jätepaloista.
Just one of a kind.

Lepästä jotain?
Kun pilkoin puita liiterissä kirveen alle tuli yllä oleva pökkelö joka osoittautui varsin kovaksi. Kun katselin sitä se vaikutti myös ehjältä - joten siirsin sen sivuun. Tänään se pääsi sitten sorviin.
Vanhakin elää ja - halkeilee
Kyseinen puu kaadettiin noin 3 vuotta sitten ja on kuivunut ihan Savolaisessa ilmastossa - ja pari vuotta sisätiloissa.
Ensimmäisen pintatasoituksen jälkeen kuvassa olevia halkeamia ei ollut. Ne tulivat sen jälkeen - tupakan jälkeen. Halkeamat ovat niin syvällä kohti ydintä ettei siitä saa mitään tehdyksi - ei ainakaan mitä ajattelin.
Laitetaan sivuun ja katsotaan sitten joskus toisten jos siitä jotain vielä saisi.

Lopuksi muutama kuva ulkoa
Vartiopäällikkö
Siinä se meidän Viki on yhdellä monista vartiopaikoistaan. Alla multaläjä jonka levitän keväällä. Tilalle pitää sitten tehdä - juuri hänelle - samalle paikalle - oma vartiokukkula.

Huurussa on - kuten TV:n kuva
Pitää tehdä jonkin lainen uloke käsiin että pääsen kopauttamaan antennia. Se alkaa jo vaikuttamaan TV kuvan laatuun.
Saatiin lisää lunta ja siirsin sitä kaivon päälle
Niin, siellä takana se kaivo on ja sain siirretyksi uutta lunta sen päälle. Huomenna pitää siirtää lisää koska lupailevat todella ilkeitä kelejä tänne, kuten alla oleva kuva tuo esiin.
Edessä on vielä lautatavaraa jonka kyllä ennen tosi lumien tuloa siirrän sivuun.


Pakkasta lupailevat - jopa -32
Juuri nyt noin 20 km päässä olevalla mittausasemalla on noin -15 - meillä on -22. Se on Ilmatieteenlaitos joka povasi meille klo 20 -17. Se lupaa -30, kuva on Forecan.


1 kommentti: