torstai 8. syyskuuta 2011

Miten sen nyt sanoisi - hyvin meni ja todella kehnosti

Muutama päivä on mennyt eri jutuissa - kukin aina se "suuri juttu" kunnes tuli se seuraava päivä ja taas tuli se "suuri juttu" jne.
Se Suuri juttu on että sain "jotain aikaiseksi".
Päivät ovat nyt venyneet niin että ei muuta ole ehtinyt, tai jaksanut tehdä.
Nyt tulee sitten hieman pidempi juttu - harmi niille jotka lukevat vain lyhyitä juttuja....
Alivuokralainen - komea rakennus
Yllä yksi alivuokralaisista - jotka eivät maksa vuokraa. Se on nk. kodinhoitohuoneen yläpohjasta - joka jäi tavallaan kesken kun talvi tuli niin nopeasti viime syksynä. Nyt siihen on olemassa "lääke" että moinen ei toistu. Huomatkaa että nuo pörriäiset ottavat lasivillaa rakennusaineeksi!
Kuva, pudotin sen yläpohjasta alas maan pintaan.Ikkuna asennusta
Yllä jonka tein tällä viikolla, alla toinen kuva alla toisesta jonka tein. Käytin vanhoja - toki toimivia ikkunoita.

Ikkuna ristettynä
Edellä oleva kun kun olen ruiskuttanut urenaanit väliin. Kun kaikki uretaanit oli tehty jäi todella suuri harmitus päälle - 1/3 pullosta jäi KÄYTTÄMÄTTÄ eikä minulla ollut sille paikkaa mihin sen käyttäisin! :-(
Hukka lankkua ja uretaanit pursuavat
TIESIN heti kun kannoin lakut sahaukseen että jotain on pielessä - JÄRKI JA TAJUNTA tuli mukaan vasta kun asensin sahaamani jutut. Sen piti olla 125 mm ja se oli 148 mm! Se on mitta jota ei todellakaan näissä hommissa käytetä.
K-Rauta Mikkeli on ennenkin myynyt minulle höylättyä tavaraa halvimman sahatun hinnalla - nyt kävi toisin. Ja tuo 148 mm menee vaihtoon. Odotan kuivaa keliä että saan ajettua ne Mikkeliin.
Ehdin jo tuhoamaan neljä lankkua - nyt pitää sitten palauttaa ne loput omakustannushintaan ja tuoda ne tarvitsemani 125 m jutut kotiin.
EN KUUNA IKINÄ OLISI TILANNUT - EN EDES VAHINGOSSA 148 MM TAVARAA!!!
Oma ongelmani on etten lukenut lähetys/tilauslistaa.

Toisaalta - kuka käyttää rakennuksen runkorakenteisiin MITALLISTETTUNA JOKA ON HÖYLÄTTYÄ PUUTA!!!!????
Ainakin Mikkelin K-Rauta tekee niin - ja kun kysyin siitä he sanoivat että hinta on sen havemman mukaan - tavara jota tilasin, toimitettiin vain parempaa  - OK MINULLE jos niin olisi - paitsi kun näen laskun - se ei sitä ole!!! eli se ei ollutkaan sen halvemman mukaan.

Minulla ei todellakaan ole käyttöä 48x148 lankulle kun uuden huoneen runko tulee olemaan 250 milliä.
Jos käyttäisin siihen 2x4 niin vajausta jää noin 4 milliä - ja se ei käy alkuunkaan - ei edes puu töissä.

Katto hommia. Niin ja yksi tuuletusikkuna puuttuu vielä.
Tänään menein sitten katolla katsomaan mistä se vesi pääsee sisälle. Siellä selvisi että asentaja oli pistänyt pellit väärin (siis minä).
Viritystä kerrakseen
Teinmelkoisen virityksen katolle monoa varten - etenkin alas tuloa varten. Pistin vielä tikkaat ruuveilla kiinni lautaan (reikänauhalla).
Laudat kierrätykseen
Seinä tuli laudoitetuksi ennen ikkunan asennusta - päätös oli aluksi ostaa pienempi - sitten siihen tulikin jo oleva joten ei kun saha käyntiin ja reikä seinään. Nyt nuo laudat menevät ylös pystylaudoitukseen.
Villapaketit ylös
Villoitin tänään mm. kodinhoitohuoneen ja suihkutilan välikaton. 5 pakettia nostin ja nuo 2 viimeistä tuntuivat jo aika painavilta.
Vanhuus ei tule yksin
Olen huomannut että minulle alkaa tulemaan mustelmia ilman että kolhin itseäni. Voimaa on mutta kun sitä käyttää alkavat paikat repeilemään .... ei kiva.
Inhoan siivousta ja suojausta
Työpäivän jälkeen on sitten aina vuorossa se "siivoaminen", kaitteiden suojaaminen tai sisään kantaminen. Niitä ei parane jättää vesisateelle alttiiksi,
Kaapeli piiloon
Nyt olisi aika ryhtyä tuumasta toimeen ja kaivamaan maakaapeli piiloon ja peittämään sen ennen pakkasia. Sähköt ullovaloille ja grilliin.
Työ odottaa tekijäänsä
Kuvassa on projekti jonka aloitus alkaa just nyt eikä sitten joskus. Oikealla oleva seinä jatkuu vasemmalle ja samalla vesikatto jotta saan talveksi kunnon eristeet eteisen ja WC:n päälle. Samalla valmistuu ainakin seinät ja vesikatto tulevaan huoneeseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti