keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Nimipäiväsankari

Päivän nimipäivä oli eukon, Arja ja hän alkoi touhuilemaan jo eilen, vai oliko se päivää aikaisemmin ja aamulla teki heti pullataikinan.
Totesi että kun käytetään nk. Maitojuomaa pullasta tulee paljon parempi -- kunnia siitä minulle.

Itse en ole leiponut aikoihin - enkä aikoihin mitään muutakaan kuin rakennus hommia - niitä tein tänäänkin.
Kohteena Kodinhoitohuone ja suihku. Seinät on levitetty ja uutta väliseinää on koolattu ja levytetty.
Erottaja, Khh ja suihku
Isompi aukko on ovi, pienempi ikkuna johon tulee lasitiili - jota minulla on - joten niitä käytetään sitten antamaan valoa suihkuun.
Istuttiin sitten ko tilassa eukon kanssa ja nautittiin hänen saamaa viskiä - todella erinomaista ja puntaroitiin värejä ja kaakeleita, maalaamista ja sen väriä - ja keskustelu huipentui sitten siihen miten, eli mihin pyykinpesukone laitetaan. Ei me nyt ihan riitaa siitä saatu aikaan - ja lopulta syntyi kompromissi - joka mielestäni toimii.

Eukko miettii nyt sitten värejä ja kaakeleita. Lattioiden pinnat on naulattu ja niitattu lukkoon, siis minä. Kuivaan osaan kuten Khh tulee "tammi" laminaatti kuten käytävään. Suihkun lattiaan vedän "maalin" pintaan ja hilettä. Nyt saa lattioiden kaakeloinnit riittää. Sama ratkaisu saunaan.
Seiniin toki tulee kaakelit vaan ei lattialle.

Nyt tulee sitten ilmanvaihtoputkien asennukset ja päädyin ratkaisuun jonka näette tuonnempana.

PS. Mitä autojuttuihin tulee niin päädyin lopulta siihen että huomenna vien Volvon korjaamoon ja ne vaihtaa alle käytyn apurungon, eli moottorin kehikon. Se maksaa minulle tuollaiset 500-600.

Niin, ja onnittelut vielä tyttärelleni siitä että sai tänään uuden ajokortin - nimittäin moottoripyörään. Sellainen tuli jo hankituksi loppukesästä - joku kuusi-puolikas japanista.
Tulevaisuudessa hän hankkii varmaan sivuvaunullisen että saa koiransa mukaan ajelulle :-)
Hänen ukko seuraa sitten omalla pyörällään minne emäntä ohjastaa.

Niin, yksi asia vielä.
BackUp levyni hajosi, Seagate 1 teratavua - sen palauttaminen takaisin siten että pääsin hakemaan sieltä tiedostoja kesti pari päivää ja nyt olen niitä siirtänyt toiselle kovalevylle.
Totaalisen pimeyden ja synkkyyden jälkeen valo pilkahti kun sain kyseisen levyn näkyviin ruudulle ja nyt päivä paistaa kun saan siirretyksi sieltä tarvitsemiani tiedostoja.
OK- paljon jäi pois - mutta jääköön. Nyt pitää ryhtyä kierrättämän TimeMachine levyjä ettei sama pääse uusiutumaan. On se kumma, kesti kaksi vuotta.
Veikkaan tasan tarkkaan ja varmasti sen että kyseessä on softa vika, ja sylttytehdas on Apple. Katotaan kun formatoin levyn. Syynä varmaan jokin outo tiedostonimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti