perjantai 2. syyskuuta 2011

Voihan pärkule....

Tänään ei ollut minun päivä alkuunkaan - mutta piti sekin kokea.
Alku, eli aamu meni ihan hyvin jos ei huomioi toistuvia sadekuuroja - ja hyvin voimakkaita. Tein ulkohomia ja kun kuuro tuli - sitten sisälle ja asensin eristeistä seinään.
Olisin ryhtynyt tekemään ikkunoille tukirakenteita mutta kun ne lankut joita tarvitsen ovat aika lailla "jumissa"- joten päällä olevaa on purettava muualle. Kun sitä ajattelin totesin että 3x6 metrin katos alkaa käymään ahtaaksi - kun siellä pitäisi kyetä vielä maalaamaan ulkoseinän paneeleita.

Sitten puolilta päivin piti lähteä "Kirkolle" - varttia ennen lähtöä saimme pankista soiton että tapaaminen siirtyy - kun menivät lakkoon. Eukko ymmärsi - kun on yli 40 vuotta saanut palkan pankista. Sinne piti kuitenkin lähteä - ruokaostoksille.
Noin 20 km tietä on nyt remontin alla. Yksi naapureistamme ajoi sitä muutama päivä sitten ja takarengas meni rikki. Itse kauhistuin kun näin millaisia teräviä murikoita oli auton ja tien välissä.
Yllä oleva kuva on hetkeä ennen kun yksi osuus loppui. Nopeus ajaessa oli noin 15-20 km/h. Takaisin tultiin toista kautta - noin 10 km pidempi matka.

Aamulla olin "koolannut" yhden päädyn tuulensuoja levyjä varten - otin yhden levyn viime syksyltä ja kuinka olla - se ei ollut leveydeltä se 1.2 metriä. Itse asiassa huomasin kyllä että kaikki ei ole oikein mutta päänuppi ei vain heti tajunnut sitä - ei ennen kuin nostin levyn ylös.
Levy ja tukirakenteet eivät natsanneet
Kuten kuvasta näkyy - levy oli hieman liian kapea.
Menin sitten yhden kasan luo, otin pressun pois jotta pääsisin siirtämään kattopaneeleita sisälle saadakseni tuulensuojalevyn.

Kun poistin muoveja näin heti saamamme kattolevyjen pinnan - se oli väärä. Mikkelin K-Raudan varastomiehet antoivat väärät paneelit - ja sitten vain reklamoimaan. Tietenkin meitä laskutettiin siitä mitä tilasimme - ei siitä mitä saimme.
Vaihto ei ole ihan yksinkertainen - matkaa yhteen suuntaan on yli 40 km ja painoa siten että en nyt tiedä miten se onnistuu, eli jos se sopii jarruttoman kärryni painorajoitukseen.
Lisää vaihdettavaa
Kun tavarat siirrettiin k-autosta en heti huomannut että kuorma oli vaurioitunut. Kun sen näin oli auto jo lähtenyt. Harmittaa koko juttu - en haluaisi käyttää ja asentaa rikki menneitä tuulensuoja levyjä. K-rauta vaihtaa ne mielellään uusiin - ja taas, yli 40 km suuntaan - ja arvatkaa jos maksavat millään muotoa kuljetuksen?

Niin, ja nuo rikki menneet levyt ovat ne joita nyt tarvitsen yllä olevan kohteen suojaamiseen. OK, on siinä riittävästi ehjää siihen kohteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti