maanantai 19. syyskuuta 2011

Aamu askareita ja Mikkeliin

Aamun aloitin heti kuuden jälkeen - se on että nousin ylös.
 Kahvit - istumista kyökin pöydässä ja aamiaista, TV uutiset - hieman hätäiset netit ja sitten ulos sumuun. Lämpötila oli just yli plussan, oliko nyt 0.2 astetta.
Pihalla havaitsin kuuraa ja yhden pellin päällä olevan veden ohuessa jäässä.
Kiitin tänään eilistä - ei jäänyt tekemättä asioita jotka olisin joutunut tekemään tänään - etenkin kun eilen sen "tikkaan" nostossa eukosta oli todella suuri apu - nyt aamulla se, siis euko ei tiennyt maailman menosta mitään kun nukkui koiran kanssa sikeitä unia yläkerrassa.
Välikaton korotus osa vesikattoon, eli "tikkaat" nyt vaakatasossa. Täyttyy eristeillä.
Ennen kuin nostin sen eilen tekemäni "tikkaan" pystyyn tein avuksi pari "stopparia" siltä varalta että se saattaisi molskahtaa yli ja alas. Puun päällä kun oli hienoinen jää - siten todella liukas. Nosto tapahtui kuitenkin helposti ilman ongelmia.
Sitten vain naulausta. Mikkelissä ostin sitten muutaman ruuvin joita ajattelin vielä käyttää sihen.
Vaikeata ymmärtää vaikka ymmäränkin sen täysin.
Eilien kun tein nuo "tikapuut". Alle 2x5 eli 48x125 tai silleen ja päälle samaa tavaraa ja väliin sitten 550 mm pätkät samasta tavarasta. Naulaus SENCO naulaimella ja 90 mm naulat.
Ei kuuna päivänä olisi uskonut että naulat irtoavat - hartsilla käsitellyt - kuin lämmin tikku jäätelöstä! 
Joudun siten vielä ristitukemaan ko "tikkaan" ja kulmaraudoilla vahvistamaan ja ennen kattoparruja vielä nuijimaan ne lekalla yhteen - siis ennen tarkempaa vahvistusta.
Niin, joka ei tiedä - kyseessä on siis todella huippu ladukasta Suomalaista mitallistettua puu tavaraa! Alla - samaa tavaraa ja sen alla yläsidepuuna 45 mm kertopuu johon ne on naulattu yhteen.
Mököstys-koppini valmistuu. Nyt ei kyseiseen seinään tule ikkunoita, ne tulevat myöhemmin.
Oikealla olevaan avoimeen seinän tulee ikkuna.
Kun nuo "tikkaat" olivat paikoillaan tein väliaikaiset rakenteet katolle. Kävi selväksi etten pysty heti tekemään kunnon tuentaa katolle - se vaatii isomman homman ja siihen minulla ei nyt ollut aikaa.
Nyt illalla alkaa satamaan ja sitä kestää ainakin viikon.
Joten tein valmiiksi "kattotuolit, itse asiassa ruodelaudoista ja kun aikaa oli levytin yhden seinän ja sitten olikin aikaa noin 40 min ennen kuin lähtö Mikkeliin oli edessä.

Eukola oli silmälääkäri klo 13 ja varasin matkaan "liftausvaraa" koska en ollut varma pääsenkö Volvollani perille. Alku matka oli todella hupaisaa  - kuin vanhalla amerikkalaisella keinuvalla laivalla olisi ajanut ja kun tie parani meno oli rauhallisempaa.

Kävin sitten auto liikkeessä. Se Seat Ibiza 1.2 turbo "Farmari" oli todella EI minun auto eikä eukko myöskään siitä tykännyt - ja valitti myös istuinta - joka oli minulle liian pieni - hänelle kova ja epämukava. Ajotietokoneen kulutuslukemat olivat aivan hurjat, tuplaten mitä luvattiin ja ajettiin satasta Mikkelistä etelään. Se on hieman mäkistä.
Se ei tullut edes harkintaan etenkin kun koiralle ei siinä autossa ollut paikkaa. Takapenkki oli kuin kanan orsi - ei edes paikkaa meidän Gorgille kuin poikittain.

Eukko päätti sitten katsella pihalla olevia autoja - sama paikka mistä ostimme Volvomme. Itse olisin vain palauttanut avaimet ja jatkanut matkaa kotiin - oli nimittäin sade tulossa ja liian paljon avoimena katosta ja mitä olin rakentanut sille sateelle oli varauduttava katoksella - ei hyvä.

Parin tupakan jälkeen ja muutaman infon lukeneena löytyi autovalikoimasta yksi vaihtoehto joka kutkutti mieltä, C5 Citkikka (rakastan ranskalaisia) mutta siinä ei ollut koukkua ahterissa. Joten se siitä. 
Sitten tuli toinen Fransmanni, ei Citikka vaan Rellu, 1.9 dCi Farmari.
Ensin kouku, yes ja kaikki muukin oli sitten Yes. Oli Diesel, sitten 6 vaihdetta, automaattinen ilmastointi, ajonopeuden säädin, ajotietokone tietenkin, ja vaikka mitä - mutta kotona huomasin että osa puuttuu. Penkkien säädöt eivät ole sähköiset ja käynnistyskortti on A, ei B, eli "Remote" hallinta ei ole käytössä. Ovet joutuu sulkemaan ja avaamaan manuaalisesti nappia painamalla.

Ja sitten siinä on vaikka mitä muutakin mukavaa kuten lämmitin, Eberi ja lohkolämmitin ym. Nätti Farmari, melkein meidän talon värinen - tai silleen kun on metalli väri. Kesäkumilla ajelee muutaman vuoden - niin ja niiden kuntoa valvoo ajotietokone ja sitten talvirenkaat ovat miltei uuden veroiset. Sitä en tiedä vielä  sanoa onko siinä sitä auto seurantaa.

Otettiin auto koeajoon - kotiin ja kulutus oli luvatussa rajoissa - myös ylämäki osuuksilla. 1.9 litran Diesel kulutti keskimäärin alle 5 litraa.

Kotona oli sitten heti vahdin vaihto - kirkko, ei kun kaupunki vaatteet työasuun ja jatkamaan katto hommia. Olin ostaa K-Raudasta 6x10 m suojapeitteen, sitä ei ollut. Ja hinta olisi ollut 54 euroa. Hain sen sitten Honkkarista ja hinta samalle peitteelle oli 27.45.
Sen ripustin sitten katolle - eikä se ollut ihan vain silleen että vetäisee sen sinne, ala kautta. Se oli loppujen lopuksi melkoinen savotta, etenkin kun sen tekee sen yksin. Eukko katseli Kauniita ja Rohkeita.
Pressutettu ja sää suojattu 
Siinä se nyt on, eilinen työni on nyt vesisateelta suojattu. Työt jatkuvat tästä eteenpäin pressun alla ja siten päästään asentamaan katolle parrut ja sen jälkeen heti aluskate. Sitten voi tulla vaikka mitä, sieltä taivaalta - jos ei ole pysyvää tavaraa nimittäin,  kunnes pääsen asentamaan ne pellit.
Ennen sitä joudun irrottamaan kuvan vasemmassa osassa näkyvän peltikaton pellit ja nostamaan sen loivempaan kulmaan, ja sen alle tietenkin rakentamaan uudet tukirakenteet.
Kaikki ennen talven tuloa - silloin kun ei sada vettä - muutamaan päivään.

Että silleen ja päädyimme näköjään sitten kuitenkin ostamaan käytetyn auton, 
Ibiza ei ole meidän auto eikä varmaan tuo Dacia Duster. Harvemmin tarvitaan TODELLA sitä nelivetoa. Ja mikä hupaisinta - tällä Rellulla ja sillä Dusterila on samat kantavuudet - ainakin mitä peräkärryyn tulee.
Ja noita Relluja minulla on ollut muutama kappale - toki  toista luokkaa,  nk. 25 tyyppiä V6 moottorilla.
Ja hinta? En tiedä onko millainen hinta 2003 mallin autosta niillä varusteilla tuo vajaa kahdeksan tonnia paha? Ajettu hieman yli 200 k, 2 omistajaa näköjään ja aina huollettu.

No, nukutaan nyt kuitenkin yksi yö ja mietitään asia sitten uudelleen.

PS. Kun hain eukon Mikkelin Sairaalan Silmäklinikalta sain lapun ikkunan. Valitin siitä heti mutta se ei auttanut. Olin tulkinnut liikennemerkin väärin. Viereinen ruutu olisi ollut OK, se missä olin ei ollut sallitu ja sain siten tuon € 40 pikavoiton. Heillä oli reklamaatiooni todisteeksi "VALOKUVA" virheestäni!!!
Ai että raivostuttaa!! Sillä rahalla olisin saanut todella LAADUKKAAN Viskipullon ja rahaa olisi jäänyt varmaan vielä kolikon pari verran jäljelle - vaikka iltapäivälehdelle.

Niin ja lopuksi. Koiramme näköjään hyväksyi auton - vaikka ei kusaissut renkaile - kävi vielä uudelleen sen tarkastamassa - eikä vieläkään sitä merkannut - .... mikä on johtopäätös - tykkäsi siitä kuitenkin kovasti ja olisi halunnut kyytiin.

Ja jos pääsee se on sitten paha pettymys  kun joutuu takapenkin sijasta takakoppiin - vieläpä metallisen verkon taakse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti