tiistai 14. helmikuuta 2012

Nyt se sit hajosi ja Halleluja!

Otetaan  tuo viimeinen, Halleluja. Se liittyy siihen että pääsin tälle sivulle vaikka en muistanut salasanaa, Sain sen varmuuskopion kautta.
Läppärini nimittäin hajosi nyt totaalisesti eikä käynnisty edes levyltä. Mutta kuten se tekijällä on - tietokoneita löytyy aina vanhasta LC 475 koneesta lähtien. Nyt tosin käynnistin hieman tuoreemman
Vanhus toimii - ja hyvin
Aikoinaan tämä G4 tuplaytimellä oli ihan kone paikallaan... huomaan että muistia on vähän  - olen näköjään siirtänyt sitä johonkin toiseen koneeseen tai sitten sitä makaa jonkun laatikon pohjalla. Vai, onko se maksimi tälle koneelle?

Kun käynnistin nelosen, se oli OK, sitten ohjelmisto päivitys ja se pyysi salasanaa! Tuli melkein paniikki - mikä se voisi olla!? Kokeilin sitten sitä mitä nyt käytän - ja mikä helpotus - se oli sama, eli kun tätä viimeksi käytin ongelma taisi ola sama ja kokeilujen kautta se tuli ja muutin sen sitten samaksi läppärini kanssa - joka oli lähtenyt huoltoon!
Hitto - en edes muistanut moista mutta oli kirjoittanut siitä ja siitä tekstistä pieni ref. alle.

Kirjoitin jokin aika sitten ongelmasta joka syntyi: MacBook Pro 17" 2.4GHz Core 2 Duo /4GB /160GB /SD /AP /BT (EOL) koneeni kanssa. Se oli noin 4 kk vanha. Tänään selvisi että emolevy vaihdettiin, ongelmana "oletettavasti" näytönohjain. 
Toinenkin vika selvisi, yksi muistikorteista oli "korruptoitunut". Kuten on, alla lisää koneistani: "Ja 3 muuta G3-G4 ,eri näyttöjä + haisuliini läppäri, sekä iki-ikuinen LC just 4 fun""  
.. Läppärini tulee postitse maanantaina - koti ovelle. 
Ihmettelen suuresti millaiseen laatuun tuo Apple on koneensa vienyt? KO kone ei missään mielessä eikä millään vertailuilla ole halpa!  2.5k kun ostat uuden! Kyllä se pitää kestää enemmän kuin 4 kk.
Nyt ajattelen vakavasti ostavani laajennetun takuun - jos sen vielä saan. Uusi emolevy on yhtä kuin uusi läppäri :(

Hitto - kuten muistin niin sen koneen kanssa on ollut ongelmia AINA, alusta pitäen! Nyt se sitten simahti täysin, ja ikää vasta 3 vuotta!
Mutta kuten se oli - jo syntymästään lähtien se oli vaikeuksissa eivätkä vaihto-osat tuoneet sitä uutta elämää, se ei ole auttanut.


Kalliksi tuli tuo 3 vuoden tietokonejuttu! Euroissa miltei 2, eli kaksi euroa päivä ja kaikki harmi päälle ja uusi kovalevy.


Se siitä sitten,

Ja nyt on sitten uuden koneen hankinta edessä - sitä ennen taidan ottaa kunnon kännit - mutta vasta kun saan parit sähkötyöt tehdyksi, siitä lisää seuraavassa blogissa - tämän jälkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti