tiistai 28. helmikuuta 2012

Viallinen asennuslevy olikin viallinen muisti

2008 hankittu MacBook Pro on temppuillut jo pidemmän aikaa eikä ole sitten suostunut asentamaan käyttistä uudelleen vaan on herjannut vaikka mitä, ei suostunut kunnolla edes nollaamaan kovalevyä.Sain sitten lopultakin Appleltä uuden Snow Leopard "Replacement DVD" levyn ja homma vain jatkui samaan malliin - ei suostunut asentumaan - samoja virheilmoituksia.
Olin jo heittämässä koneen kaappiin kun aloin sitten etsimään vikoja Alkuperäisen levyn avulla, raudan testi ja heti tuli ilmoitus 4MEM/4/40000000... ja päättelin että muisti on mennyt - toisella koneella sitten Googlasin ja niinhän se oli. Sitten vain hakemaan kumpi kammoista oli rikki - ja se osoittautui Applen alkuperäiseksi - lisämuisti oli kunnossa. Nostin sen sitten ylös ja uusi testi. Muisti OK ja aikaisempi laajempi testi osoitti että kone on myös kunnossa - mutta ei älynnyt että CD/DVD asema on sökö.


Tuon jälkeen uusi käyttis sisään ja se meni lentäen putkeen - uusi tarkistus levytyökalulla ja kaikki oli kuten piti olla , myös oikeudet.


Nyt vain hankkimaan uudet muistit - saman tien kummatkin. Se siitä .... ja tulipahan tässä hankituksi uusi iMac jossa totuttelen nyt uuden käyttiksen saloihin - so far so good....
Tuttu kuva kun toistui ja toistui
Edellä mainittua tuli nähdyksi ihan liian kanssa ja alla sitten se syy
Virhe tarkoittaa vioittunutta muistikampaa


2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle koneelle!
    OnnenPekka, kun tunnet koneen salat ja kykenet korjaamaan itse.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarina - tunnen ja tiedän toki jotain näistä jutuista - mutta näiden uusien, Mac/Apple jutuissa tunnen olevani aika lailla "ulkona" - vaikka ei sentään ihan, onneksi ;-)

    VastaaPoista