torstai 16. helmikuuta 2012

Pientä päivitystä

Tähän nyt sellainen pieni päivitys,
On torstai, huomenna on se perjantai ja "Jälkiviisaat" - se TV ohjelma ykköseltä.

Valokuvia olisi - ne odottavat nyt kuitenkin sitä uutta konetta - eli tietokonetta.
Päätettiin eukon kanssa että mennään tekemään kauppaa siitä vasta maanantaina. Ostan 27" iMac koneen ja sen päälle uuden jääkaappi pakastimen - rinnakkaisen koko korkeudelta tai sitten jääkaappi viileän ja pakastimen.

Pointti on että ostetaan juttuja ainakin € 2000 edestä. Heillä on uusi diili Tuohi luoton kanssa siten että ensimmäinen osto aina € 6000 on absoluuttisesti nolla korko, ei kuluja, ei korkoa.
Siten meille tuo €2000+ on OK 20 kk ajalle, sen €100 kk. Eikä makseta korkoa eikä tilinhoito maksuja.
Sen jälkeen tuo Tuohi on sitten sen 22% vuosi.

Joten - nyt vauhdilla sitten vain GIGANTTIIN! Ostoksille!

PS. Ja sitten sitä tavallista.
Otin 22mm poran aamulla tehdäkseni reiän keittiöstä eteiseen, sellaiset 16 cm syvyydeltä hirren läpi. Ei onnistunut joten poran terä käteen ja pajaan, siellä sitten viila käteen ja teroitus hommiin ja takaisin, ja pora imaisi itsensä hirren läpi ja reikä syntyi johon laiton palan sähköputkea ja sen läpi uuden 5x2.5 kaapelin. Arvioin että sitä kaapelia  tuli noin vajaat 20 metriä.

Toisen pään yhdistin siihen "spagetin" jälkeiseen päähän (jakorasiaan) joka odotti jatkoa jo viime syksyltä. Asensin siihen jakorasian ja siihen nyt asentamani kaapelin. Toinen pää sitten sähkökeskukseen "reippaalla yli mitalla" ja sitten kaapeli poikki kerästä.

Kun asensin piuhat sähkökeskukseen minun ei tarvinnut pätkäistä yhtäkään piuhaa, sillä se pituus jonka olin valinnut  oli "sentilleen" oikein. EI HYVÄ! Siinä olisi pitänyt olla ainakin parikymmentä senttiä yli, nyt tein noin "viiden sentin" silmä mitalla" ja se petti sentilleen oikeaksi.
Ja, kun kytkin sähköt päälle katsoin tauluun kuten uskova tulevaan - ja se toteutui -  ei oikosulkua!

Sitten katsomaan se toinen pää mitä "spagetin" jälkeen tuli. Kaikki toimi, kytkimet ja kaikki! Paitsi yksi kytkin joka korjaantuu kun käännän sen.

Sitten tein sen ikkunan sinne  saunaan, sopiva pakkanen uretaani eristeelle, sitten korjaus saunan ylä lauteeseen, tein sen noin 10 cm leveämmäksi ja huomenna asennan tuki laudan jaloille - eli jalat voi pitää korkeammalla eikä ilmassa.
En ole varma miten tuo uretaani on kuivunut huomiseksi, mutta sitten sunnuntaina saunotaan - ja silloin on sisälle päivän valoa ja näkymä ulos!
Ja ikkuna "laudoitettu" ympäriinsä.

Ja oliko muuta? Toki oli - ja jonkin verran muuta - ne edelliset olivat vain ne surimmat jutut,,,,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti