tiistai 27. maaliskuuta 2012

Brainstorming eli funtsailuja

Brainstorming?
Siitä alkua tälle jutulle. Istuttiin uudessa olohuoneessa eukon kanssa ja mietittiin vaikka mitä ja kävin läpi ilmastoinnin asetteluja, ovien ja aukkojen kulmien muotoiluja - tulee kompromissi. Ei 90 asteen kulmaa eikä niin suurta (holvi) kaarta vaan välimuoto. Ja sitten vaikka mitä - ei sentään vielä tapetteja.


Osana tilanjakajaa seinän ja takan väliin tulee "Baari pöytä", noin 120 cm leveä. pöytä ja kaapisto päälle. Ja tietenkin teen ne omassa puupajassani koko puusta, ei lastulevyä.
Sitten päädyin lattia juttuja miettiessämme siihen että saan siitä "Baaristani", tai siihen 30 mm viemäriputken pintojen väliin sekä kuuma että lämpimän veden, eli siihen baaripöytään voin sitten asentaa pienen lavuaarin :-)
Eukko sai siitä hepulin ---- meni pitkään selitellessäni syitä ja taata perherauha asialle ja kuten kävi, saan sittenkin  asentaa ne putket sinne. Viemäröinti ja veden tulo alapohjan alta.


Sitten kävi niin että ilmaputki jonka ajattelin asentaa, noin 6 metriä jätän asentamatta.
Ja löysin vaihtoehtoisen oivallisen keinon asentaa tuloilman ihan lämpöpumpun yksikön viereen jotta saadaan sen korvaavan ilman.
Siitä lisää tuonnempana. 
Sen verran että kulmaan tulee kotelo, noin 15x7 cm jonka sisässä menee ilmastoinnin sisäyksikön putket. Se rakennelma alkaa lattiasta ja jatkuu kattoon, em putket vain osalla matkasta. 
Katon rajaan teen 102 mm reiän, putken pätkä läpi ulos ja tuloilman venttiilin sisälle. Sitten on vain sen venttiilin aukon säätö. :-)


Olen todella TYYTYVÄINEN! Säästän paljon ja etenkin nk. "Kauneudessa, estetiikassa". Ja samalla euroja.


Lunta tökki reunan yli
Ulkona katselin aamulla että lunta työntää vaan ei putoa. Kuvan ottamisen jälkeen pituutta tuli lisää eikä se lumi katkennut, eli pudonnut alas joten piti tehdä jotain,
ensin tripodi esiin ja kamera siihen ja sitten rima käteen.OK - tämä palvelu ei ota vastaa Applen -mov tiedostoa.


Ja mitä sisähommiin tulee - hiomista, tasoitteita seinään jne. Ja sitten oli tuo kirkolla käynti, eli kaupassa.
Ja siirsin taas melkoisen määrän tavaraa pois huoneesta pajaan - tein kustannuslaskentaa ja pyysin tarjouksia - suunnittelua jatkoon ja sen rahoitukseen. Pikku summia siihen mitä ollaan tähän laitettu - mutta pikku summia on myös eläkkeemme. Ja siinä se päivä meni että ei ehtinyt edes saunaa lämmittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti