maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ilmaveivejä ja muuta hassua

Tuli tuossa muutama päivä sitten leivotuksi - eukko muisteli että en ole sitä tehnyt aikoihin.
Pulla se on vaikka ei heti uskoisi
Ei ihan tullut mitä ajattelin - hilloa sisällä - Japanin Kvinttiä, mutta ihan syötävää siitä tuli vaikka onkin pienen halon kokoinen.
Tein myös pienempää voipullaa ja paljon rusinoita vaikka eukko ei niistä oikein väitä.

Ilmaveivin paikka
Olin eilen rakennushommissani toisilla alutikkailla, nk A-tikas josta olen jo kerran rojahtanut alas ja taas ne pettivät minut ja painoni mennen linkkuun. Tapahtui kuvan tikkaan kohdalla, alla oli kompressori ja vieressä pitkät, kunnon tikkaat.
Oli melkoinen pyörähdys kun ne A-tikkaat katosivat alta ja kiepsahdin 180 astetta kaatuen kompressorin päälle, kylki edellä. Ja se ei nyt ollut tarkoituksena hajottaa tuo ainoa kompurani joten sain nopeasti kunnon otteen toisesta tikkaasta ja jäin roikkumaan siihen kunnes sain jalat lattialle. Päähän hieman kolahti ja selässä napsahti - ei sen pahempaa.

Eukko näki koko tapahtuman kun oli kurkottamassa minulle porakonetta, sanoi että meinasi pyörtyä. Vai pyörtyä - minusta sinä huusit ihan hurjasti vastasin.
Jatkoin sitten että näitä tapahtuu jos paskan päällä seisoo.

Siinä missä tikkaat ovat tulee reikä sen takana oleviin portaisiin yläkertaan ja siitä oikealle aukko, kulku vanhaan osaan.

Muuten yes mutta ei ihan. Paikka on hieman ahdas mutta ei ongelma.
Yläkuvassa on liitoskohta, 5 piuhan liitin vaiheelle jossa yksi reikä on vioittunut! En saa millään ilveellä ruskeaa piuhaa siihen joten se liitin on vaihdettava ja ne neljä muuta irrotettava ensin siitä. Raivostuttaa nuo "susituotteet". Kaiken lisäksi ne loppuivat kesken :-(

Kattovaloille asensin kytkimet
Ne kytkimet jotka minulla on ovat ns. väärää sarjaa. Pitäisi olla ABB tuotteet. Laitoin nyt yhden parikytkimen kattovaloille. Alas tulee ledeille kytkimet ja ylimpään porrasvalo sekä tuulettimeen, sellainen valaisin jossa on propellit ilmaa sotkemaan.

Hissuksiin edetään ilman paineita ja ken uskoo niin valmista syntyy koko ajan ja ennen pitkää pääsen viimeistelemään seinien pintoja. :-)

2 kommenttia:

 1. Komia leeta!
  XD minun pitkoista tulee myös aivan mahdottoman suuria. Viisastuneena paistan vain yhden leetan kerrallaan, jos samalle pellille laitan kaks' tulee pannupullaa ;o).
  Toivottavasti kroppa on kuosissa ja pääset jatkamaan rakentamista ilman kivistyksiä.
  Toki rouvasta ääntä lähtee, jos ihan hulvattomia kupperiskeikkoja lähdet pyöräyttelemään.
  Tarmokasta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vieläkin maistuu hyvälle vaikka pakkasesta otetaan.
   ---- Ja kyllä siitä eukosta tarvittaessa ääntä lähtee, olen huomannut vaikka ei se minulle ole nyt aikoihin kiukustunut, muutamaan vuoteen muistaakseni :o)

   Poista