keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kuivakuppaus,

En ole oikeastaan kirjoittanut mitään naapurien käynneistä ja asioista heihin - mitä nyt tuo "Matti", - nyt pitää tehdä poikkeus.


Eläkkeelle siirtynyt - lehmänsä muutama vuosi sitten myynyt "Rane" poikkesi kylässä.
Ihan mukava ukko vaan ei ihan "toivottu" vieras.
Ja miksi? Aina terve tullut - mukava ukko - vaan kun on niin toivottoman .. kuinka sen nyt sanoisi....

--- tunti hänelle on kiireinen pika visiitti (kuten tänään); yleensä hän istuu pari-kolme tuntia tai jopa enemmän ja juttua tulee eikä hän kuule mitä toisella on sanottavaa tai kommentoitavaa, tai uuden jutun aloitusta. Hän vain puhuu kuten vanha gramofoni monotonisesti sisältöään ääneen.

Kupausta
Eikä hän ole kiinnostunut siitä mitä isäntä on tehnyt - kuten tänään mitä olen saanut aikaiseksi - näytin - ja tulos  siitä oli kuten sokealle maisemien kuvaus.

Hän puhui tupaan astuttuaan heti "kuivakuppauksesta" jossa on ollut muutaman kerran - sanoi 5 kertaa ja lähimpään on noin 5 tunnin ajo kohti Karjalaan.
Hän kysyi sitten mikä kumma juttu se on, liekö humpuukia, ihmisen petosta.
Tarjosin oluen ja tein silli voileivän, ja...
menin nettiin ja tulostin sitten seuraavan sivun: http://yle.fi/vintti/yle.fi/akuutti/arkisto2005/151105_e.htm

Katsoin että siinä on kerrottu se kuten parhaiten voi asian kertoa. En lukenut sitä sen kummemmin - mutta lupasin itselleni lukea sen myöhemmin.

Kun Rane on käynyt siellä vuoden aikana n. 5 kertaa eikä ole havainnut itsessään muutoksia on epäilys tullut esiin - siksi kysyi millainen "huijaus se on".

Ja hän itse on oikea "Savolainen Shamaani" - varpujen käyttäjä, vuoden aikojen lukija, hieroja - JA TODELLA HYVÄ - tiedetään kokemuksesta - ei tartte neuloja. Ei mikään humpuukki ukko ollenkaan!
On opettanut minuakin vanhaan tieteeseen ja osaamiseen.

Että silleen tältä illalta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti