perjantai 29. elokuuta 2008

Kuis lurittaa?

Kuvat: Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.
Myöhäinen syksy saapui aikaisin, Elokuussa. Vedestä päästiin eroon - hetkeksi - vaan ei eilen, ei lurittanut, sillä sitä tuli ihan riittämiin ja voimalla joka raiskasi heikompia kukkia pahemman kerran.

Puutarhamme on "outo". Jotkut kukat vain lähtivät kasvamaan mittaan joka suorastaan ihmetyttää ja muut jäivät vajaakasvuiseksi. Tämä auringonkukka tekee itsestään selväksi sen että me ollaan mitä ollaan.
Taustaa edelliselle kuvalle: Nyt syksyllä aloitamme "lohkomaan" taustalla olevaa aluetta "ruudukoiksi", joihin istutamme vaikka mitä luonnon mukaista, myös sekä syötävää. Alueesta tulee varsin kookas.
Kahden koivun väliin tulee "huvimaja" grillillä". Ja paljon kiviä siirrettäväksi eri paikkoihin, joiden ympärille syntyy eri kasviryhmiä.
Alla oleva on myöhempi unikko laji on saanut ainakin mehiläiset kavereiksi.
Sateen lisäksi saimme sitten "kylmyyden" - kun mittari kohoaa parhaimmillaan 12-13 asteeseen ei se oikein tunne Elokuiselta säältä. Keväällä peitimme parin viikon ajan marjapensaat ja eräät muut harsolla - vaan enpä uskonut loppukesästä - Elokuussa vielä harsottavani pavut! Se oli tehtävä.
Joten sekin on nyt siteen koettu.
Tomaateilla ei ole "kunnollista" kasvihuonetta. Nyt mietitään eukon kanssa mitä tehdään. Joko siirretään ne Saunan pukuhuoneeseen tai tehdään lämpölähde siihen tilaan missä ne ovat. Valoa ne saavat keinotekoisesta kasvivalosta.

Veranda valmistui osittain. Puutavarassa tuli laskuvirhe ja katosta puuttuu "katto". Haen ne ensi viikolla kun käyn Mikkelissä.
samalla tulee laudat reunoihin. Talveksi avoin yläosa peitetään muovilla ettei kaikki lumi ja sade tule sisälle.

Kirjoitan tätä työhuoneessani jossa ikkuna on auki. Kuten niin usein ennenkin kuulen tuulen "ulvovan" kuin synkässä yössä.
Poikkesin hetkeksi ulos T-paidassa ja uskokaa että oli "talvista".

Meillä on vielä yksi punaherukka pensas poimimatta loppuun. Eukko on sitä tyhjentänyt ja valitellut kylmyyttä. Otin yhdet hansikkaat ja leikkasin sormet pois - vaan ei se osanut niitä käyttää - vasemman käden se salli nauttia hanskasta.
Sanoi ettei muista ikinä palelleen kun herukoita on poiminut.
Huomenna tehdään sitten uusi retki metsään katsomaan sieni tilannetta. Suolasieniä kaivataan.

Itse puuhastelin tänään ikkunoiden kanssa ja tein uuden oven sekä karmit maakellariin, sen "kolmannen oven".
Siinä välissä leikkelin kolme Karviaispensasta.

Joulujuomaa
Eukko teki likööriä jouluksi, sekoituksena Virolaista 80 prossaa ja kotimaista 40 prossaa. sopivasti sokeria tuireiden vedelmian kanssa.
Toinen tulee mustaherukasta ja.... nami nami

PS. Laiskuuttani en ollut laittanut puruimuria sahaan, joten sain purua päin naamaria, ja päähän. No, ei se nyt niin pahaa ole, kunnes, menin huuhtomaan pääni vesikraanan alle. Siinä sain purua silmään ja se tiesi seuraavaksi päiväksi Terveyskeskuskäyntiä. Vielä oli purua silmäkulmassa. Onneksi silmän kalvo säilyi ehjänä.
Nyt muistan kyllä käynnistää puruimurin - auttaa se sen verran ettei mahottomia määri tule päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti