lauantai 30. elokuuta 2008

TV:n katselu tökkii

Aihe syntyi uusien maksullisten TV kanavapakettien yhdistymisestä ja tarjonnasta.

Kuluttajien (katsojien) huijausta / rahastusta.
Asuin joitakin vuosia sitten Hollannissa. Lopulta havaitsin miten samat ohjelmat uusiutuivat puolen vuoden välein, ja miten samat ohjelmat toistuivat eri kanavilla. Monet dokumentit osoittautuivat ikivanhoiksi jossa esim esiteltiin tekniikan uutuuksia - jo silloin iki vanhaa roinaa, ja jotkut ovat osoittautuneet vääräksi tiedoksi, jollaista ei pitäisi esittää totuutena.

Suomessa pidimme yhden tarjouksen kunnes aika loppui ja palautimme kortin. Sain samat näkemäni ohjelmat uusissa kuosissa. Ensin Norjalaisittain sitten Suomeksi. Huippu tuli siinä kun esim JIM ja muut kanavat, kuten YLEn kanavat alkoivat lähettämään samaa skeidaa jotka olin jo ajat sitten nähnyt niin Hollannissa kuten Suomessa. Totuus on etteivät he (ei kukaan) ole tehnyt mitään uutta. Samat, iät ja ajat sitten tehdyt ohjelmat (dokumentit) uusitaan uudelleen ja uudelleen. YLE vetää tässäkin pidemmän korren esittämällä ohjelmasarjoja jotka muistan nuoruudestani - ja olenhan jo noin kuusikymppinen ukko.
Toinen totuus on että elokuvat joita esitetään ovat myös ikivanhoja. Samat elokuvat esitetään toistuvasti eri kanavilla.

Välillä kun istahdan TV:n eteen ihmettelen miksi meillä ylipäätään on tuo PlusTV kortti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti