maanantai 11. elokuuta 2008

Sateita pitelee

Kuva: Etelä-Savosta, muutaman kilsan päästä ja taustalla näkyy Haukivuori. Napsauttamalla kuvaa saat suuremman. Kuva on otettu rinteen puolivälistä.

Viimeisen parin viikon ajan on pidellyt sateita - ihan riittämiin. Välillä enemmän ja välillä vähemmän - yhtä lailla sateita.

Pari päivää sitten aamu lupasi poutaa ja iltapäiväksi vettä - ja tulihan sitä. Joten kerättiin heti aluksi parikymmentä litraa mustaviinimarjoja. Eukko mehusti niitä siiten koko iltapäivän.
Leikkasin osan ruohosta, kunnes vesisade sai sisälle, se on toistunut muutaman kerran. Tuntuu kuin sade tulee juuri silloin kun astun ulos.
Asensin sitten lopultakin tiskialtaan yläpuolelle valot (löysin kun löysinkin sopivaa asennus kaapelia) - loppu kesä kun tekee illat hämäräksi. Samalla asensin kauan kaipaamani sähkön ulosoton, pienkoneille kuten Pamikselle.
Eukko, ja toinen naapurin "tyttö" on käynyt toisen naapurin ukon kanssa muutaman kerran keräämässä vattuja - tänäänkin tuli toista ämpärillistä vaikka sadekuurot vaivasivat.

Kuva: Klikkaa täysikokoiseen. Hökötystä koristaa tekemäni uusi ovi.
Aikaisemmin sain maakellariin uuden oven - helpommin sanottu kuin tehty. Toisen oven karmit olivat siinä kunnossa että oli aika tehdä jotain. Tein tilalle betoni valun. Ovi odottaa tekemistä.
Sitä ennen teen sisäoven (siinä on 3 ovea). Olisinkin tehnyt ovan kehikon tänään mutta ei siitä mitään tullut. Työtilani oli täynnä kukkia enkä ryhtynyt niitä siirtämään ulos. Eukko on ominut sen omaksi "ansarina".

Kuva: Eukon "ansari" - työkoneitteni keskellä.
Keittiön puu-uunin muuri on tasoitettu kuntoon ja sivujen kipsilevyihin samaan vaateriin. Mietin nyt mitä maalia käyttäisin, sitä mitä löytyy vai ostaisinko jotain muuta - pohjamaaliksi. Pinta saa oman tietyn sävyn.
Uunin päälle tulee sitten kuparista huuva - vai miksi sitä nyt sanotaan. Saatan itse leikata sen ja vasaroida kasaan - säästyy muutama euro.

Nyt kun pieni "nuhainen" olo alkaa hellittämään ja tuo "veto poissa" olo katoamaan voinkin miettiä mihin seuraavaksi ryhdyn. Kun säät sallivat jatkan ainakin ikkunaremonttia. Vanhat maalit pois ja uutta tilalle. - Unohtamatta viinimarjojen poimintaa - ja sienessäkin pitäisi vielä käydä - suolasienet alkavat vasta nyt tulemaan esille.

Puutarha, sen eri alueet jatkavat kukoistustaan. Mitä nyt muutamat rajut sadekuurot ovat raiskanneet eri kukka kokonaisuuksia, kuten ruiskukkia jotka ovat korkeudeltaan toista metriä.

Tekemäni "hätä ratkaisu" kasvihuoneeksi tomaateille tuottaa ainakin tomaatteja.
Ensimmäinen "punerrus" on jo näkyvillä - ja kait ne muutkin alkavat jossain vaiheessa muuttumaan punaisiksi. Ne todella kasvavat erittäin "epätasaisesti". Toiset ovat kookkaita ja toiset vasta lilliputteja.
Tällaiselle tomaatin viljelylle kulunut kesä on ollut enemmän kuin ongelmallinen.

Ps. Kun klikkaat kuvaa saat täysikokoisen kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti