lauantai 16. elokuuta 2008

Sääennusteet saa adrenaliinin liikkeelle


Sää lähipäivinä paikkakunnittain - esim. Hesarissa. Onko se vai ko. lehden oma viritelmä?

Seuraan sääilmoituksia aktiivisesti. Se on merkittävä tekijä kun tekee remppaa - esimerkiksi kun irrottaa ikkunoita ja silleen - on hyvä tietää mihin itsensä laittaa.
Ennen seurasin sitä säätä kun veneilin aktiivisesti Stadin edustalla - nyt ko. vene seilaa tontillamme - pukkien päällä. Joidenkin paikallisten mummojen mukaan se on kuulema iso  "laeva". Vain noin 8 m keskimoottori vene.

Eilen kun katsoin netistä  koko viikko lähialueelle oli pilvipoutaa, jopa aurinkoa - vedestä ei tietoakaan. Ja lämpö lähenteli, ellei jopa  ylittäisi helle rajaa.
Tänään kun avasin säätiedot se oli eiliseen verrattuna koko viikolle pilveä, vesikuuroja, jatkuvaa sadetta ja ukkosta. Ja lämpö mitä oli - oli noin 19, korkea kosteus ja sadekuuroja. Huonoa kaikelle - marjojen poimimiselle - maalaamiselle, ikkunoiden irrottamiselle jne.

Ero kuten mustan ja valkoisen välillä.

Tuo tuollainen, jos mikä, saa Ukko-Tontun tavallisesti rauhallisen mielen liikuttumaan, saaden jopa terroristiset ajatukset liikkeelle, jostain mielen syövereistä.
Ja aina ihmettelen mitä helvetin hyötyä on niistä ilmatieteenlaitoksen super tietokoneista?!
Ehkä tietokoneet ja ohjelmat ovat Ok - mutta ne tulkitsijat eivät ymmärrä mitä näkevät ja kertovat ihan kumia, jotka sitten julkaistaan kansalaisten kiusaksi.

PS. Muistan nuoruudessani, kun Kauko Saarentaus luki uutisia - tuli säämies esille - nimeä en muista. Oli Pahvi seinällä, suomen kartta, oli pinnalle liimautuvia sääkuvia kuten aurinko ja pilvet, sadetta ja silleen.
Ko mies poltti piippua kertoessaan säätietoja, osoitti karttaa piipulla, siirteli kuvia ja - mitä muistan - se piti aina paikkansa.
Silloin ei ollut tietokoneita - ei edes uutistoimitukselle - ei muillakaan - ja Suomessa vain muutama, tai vain yksi. - oli vain raksuttava mekaaninen Telex ja se mitä pääkuoren sisältä löytyi.

PSS. Palaan uudelleen tähän ihmettelyyni - .... ihmetyttää niin että lähden verrannalle tupakalla - siis nyt - vaikk sisällä saa polttaa - ja me poltamme.


1 kommentti: