perjantai 1. elokuuta 2008

Kysely

Vastaako tuotteen laatu hintaa joka siitä maksetaan?

Halpa on halpaa eikä sille voi mitään kuin hyväksyä poikkeavuus parempaan.
Mutta; onko silläkin rajansa? Voiko halpa olla sallitusti alle kaiken arvostelun? Kun sanoo tuotteen ominaisuuteen että en kuuna päivänä arvannut sen olevan näin kehnoa!

Ikean tuotteista kirjoitin jo, seuraavaksi muutama lisää.

Kaakelit
Ostamani kaakelit osoittautuivat painajaiseksi, niin seinille asennettavat kuten lattialle. Seinälle asennetut halkesivat kesken sahaamisen, vaikka miten varovaisesti leikkasin.
Kun naputtelin niitä varovasti kumivasaralla, osa halkesi.
Lattiaan laitoin noin 10x10 palasista mattoja, joissa oli, mitä lie, oliko 3 vai neljä leveydeltä ja saman verran pituudelta sidottu verkolla yhdeksi.
Olen tehnyt niitä muutaman neliön vuosien varrella. Kun aamulla menin katsomaan työtäni, suorastaan järkytyin ja raivostuin. Kuivumisen aikana liima-aine oli liikuttanut laattoja vetäen ne yhteen ja työntämällä niitä etäämmäksi toisistaan. Jälki oli suorastaan häpeällinen.

PS. Kun tein kesällä laatoituksen tyttäreni kylppäriin, vannomalla vannotin hankimaan toisenlaiset laatat, ja se luvattiin.
Samanlaista paskaa se oli. Omissa laatoissa oli verkko, tyttäreni ostamissa oli "muovi tassut". Ajattelin että hyvä. Kun tein hänen äidille (X-vaimolleni) WC:n laatoituksen, ne toimivat kuten piti - ne olivat Riihimäen Tapetti ja Väri liikkeestä. Mutta nämä, K-Raudan tekeleet olivat aivan muuta. Muovi oli laadultaan kuin purukumi. Laatat alkoivat liikkumaan kuivumisen aikana. Pelastus tuli grilli tikuista. Niitä katkottiin laattojen väliin ristiin ja rastiin, sadoittain.

Kun olin vetänyt kammalla massan lattialle ja asettanut laattamaton sen päälle aloin naputella niitä kumivasaralla. JA perkele! Osa laatoista halkesi! Ei kun pois, korjaus liima-aineeseen ja uusi tilalle. Kun otin laatikosta 3x4 satseja, osa oli jo valmiiksi halki, joissakin jopa kolme laattaa halki! Osassa satsissa laattojen välit olivat jo valmiiksi eri levyiset!
Osa seinälaatoista eivät olleet 100% mitassa, ja sen huomasi kulmissa. Onneksi viat eivät olleet niin suuret etteikö ne saanut "häivytetyksi".

Sitten kun tytär halusi puupaneelit kattoon K-Raudan myyjä yritti väen väkisin myydä MDF lautaa. Lopulta hän "joutui" myymään aitoa lautaa - joka oli sika kallista.
Tuo MDF ei kestä alkuunkaan kosteutta. Ensimmäinen reaktio on käpristyminen, jopa niin että se saattaa irrota naulauksesta. (Minulle on jäänyt ulos, pressulla suojattuun työtilaan pätkiä. Kaikki ovat käpristyneet).

Koneet
Olen joskus silloin tällöin ostanut rautakaupan omia merkkituotteita. Starkin kanssa asiat hoituivat hyvin. Kun laite hajosi sain uuden tilalle tai rahat takaisin.
Nyt ostin laattaleikkurin timantti terällä Mikkelin K-Raudasta. Muutaman laatan jälkeen terä oli entinen. Kun kävin Mikkelissä ostoksilla kysyin uutta terää. Myyjä ei heti tiennyt millainen terä, mutta hinta olisi ollut halvimmalla hinnalla enemmän kuin uusi leikkuri ja parempi terä ainakin tuplaten.
Kun aikaa ei ollut otin uuden leikkurin. Ja nyt muutaman leikkauksen jälkeen senkin terä alkaa olemaan sileä.

Starkilta ostin "halvan" katkaisusahan jossa oli pöytäsirkkeli. Sillä ei voi leikata ohjaimella sillä moottori, ja siten myös terä ovat vinossa. Vaikka olen tehnyt vaikka mitä pöydän suhteessa terään, niin se ei pysy siinä 90 asteen kulmassa, eli suorassa.
En ole hirveitä sillä leikannut. Viimeksi MDF laminaattia ja kattolautaa. Eilen olin sahaamassa pitkin ja poikin 2x2 ja 1x2 tuumaista hötöpuuta koolaukseen. Totesin että on aika vaihtaa uusi terä, nykyisellä ei enää leikata.
Minulla on yksi, ja kallis kovametalli terä, ja arvatkaa onko se sopiva kyseiseen koneeseen? Ei alkuunkaan, kiitos keskiön reiän.
Näitä esimerkkejä on lukuisia. Kokemukseni mukaan Bilteman halpalaitteet ovat itse asiassa paremmasta päästä.
Oli miten oli - ne kaikki ovat kertakäyttö kamaa, joilla on taipumus aiheuttaa jopa hengenvaarallisen vamman. Muistakaa se.

Sitten on juttu kun ostin maan muokkaukseen jyrsimen, miltei 800€. Se omana juttuna. Koska kokonaisuus risoo niin pohjia myöden, joten varmistan ensin puuduttavan lääkkeen läheisyyden ja saatavuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti