sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Adventtivalot ja yhden kaapelin etsimistä

Talvimaisema, komea mutta kylmä
by iPhone 4
Aamu alkoi hakeutumalla ylläkertaan josta halusin talvihaalarini - oli suunnitellut sen verran ulkohommia - ja ihan hyvät olivatkin ulkotöihin.
Ensin kannoin kaivosta vettä sisään - sellaiset viisi ämpärillistä. Huomenna taas sama juttu. Yksi ämpärillinen menee heti WC pönttöön ja kun se on heti käytetty täytän sen.

Keittiön puoleiseen puutarhaan, reunalla olevaan kuuseen piti saada Adventti valot - ja ne löytyivät mutta ai että hain sitä muuntajaa. En voinut kuvitella että olisin laittanut lamput ja muuntajan eri paikkaan joten uudelleen tutkimaan grillikatosta - ja sieltä se löytyi. Eukko oli kasannut sen päälle säilytettävää roinaa.

Toinen projekti oli löytää sähköjohdon pätkä, se joka liitetään lohkolämmittimeen - ja että sitä hain vaan en löytänyt.
Menin jo katsomaan oliko Citikan peräkontissa sellainen mutta en saanut luukkua auki. Siinä ei ole paikkaa avoimelle eikä keskuslukitus toiminut kun autossa ei ole akkua. Joten se siitä.
Sen oli pakko olla jossain ja veikkasin yhtä paikkaa - minne tökkään kaikki sen mille en heti keksi paikkaa. Teknisesti se on sängyn alla oleva sängyn levyinen laatikko pyörillä. Siitä ei ollut apua joten aloin sitten tyhjentämään sitä.
Inventaario ja kulkueste puuverstaaseen
Löysin sieltä kaikkea mukavaa ja tarpeellista - ihan priima tavaraa, myös yhden jutun jonka jo ositin aikaisemmin. Löysin myös yhden lattiakaivon - jonka tarvitsen. Se on sellainen matala mallinen. Lopulta se piuha sitten löytyi, alimpana yhdestä kulmasta muiden johtojen ja kaapeleiden vyyhdistä.
Nyt on sitten edessä tavaroiden lajittelu ja palauttaminen takaisin, tai niiden oikeille paikoille laittaminen jotta pääsen eteenpäin ja sitten puu pajaani.

Pakkaseen jämähtänyt kaivuri
Laitoin kaivurin akut lataukseen. Vuorokautta ennen käynnistämistä, se on tulevana Torstaina laitan vielä toisen akkulaturin akkuihin.
Sitten kaksi kuumailmapuhallinta ajastimelle että ehtii Fiiatin kone lämpenemään.
Kesken jäänyt projekti
Sinä se on ja odottaa jatkoa, taloprojektini. Sokkeli on melkein valmis. Se mikä "puuttuu" ei kuitenkaan estä rakentamista.
Runkoelemtit ja muu tarpeellinen odottaa asentamista
Siinä ne on pihalla, runkoelentit ym tarvittava. Katotaan milloin alan kokoamaan niitä, ennen kevättä kuitenkin, pakkasen ja lumien aikaan joka tapauksessa.
rossipohja ja vesiputken projekti
Siinä yllä on sitten se tulevan viikon projekti. Vesiputki kaivoon (se on siellä takana) - ja kuten jo kirjoitin - sitä ennen pitää saada se kaivinkone käyntiin. Toki sen työn voin tehdä ilman sitäkin - mutta siinä hommassa tulee kyllä hiki.


Viki vartiopaikalla
Vikin vartiopaikka, pieni multakasa. Päätin rakentaa siihen sellaisen tulevaksi kesäksi jossa hän voi vartioida ympäristöä ja sitten vielä toinen samanlainen.
Kuvan vasemmassa reunassa on pieni kasa, muutama kuutio salaojasoraa. Siitä pitäisi saada kauhotuksi muutama "kauhallinen" vesiputken päälle.
Keväällä on sitten lapiohommia kun lemppaan sitä sitten salaojan peitteeksi sokkelin reunaan.

Etu-oikealla on tulevan huoneeni valettu antura ja harkkoja odottamassa muurausta.

2 kommenttia:

 1. Taas lupasin, että ensi vuonna joulu(tai talvi)valot laitetaan valmiiksi heinäkuussa. Että vaan on sytyttämistä vailla marraskuussa.

  Saas näkee kuinka ensi talvena suoristan jäätynyttä valojohtovyyhteä sormet kohmeessa.

  VastaaPoista
 2. Niin se minäkin lupasin, myöhemmin tänään, viimeistään huomenna laittaa ne valot, sula sään aikoina...
  ... onneksi se vyyhti ei ollut sentään ihan mahdoton suoristaa - kun käytin sitä ensin hieman lämpimämmässä paikassa.
  Viimeistä häntää kiinni laittaessani mietin jo koska se kuori napsahtaa poikki.

  VastaaPoista