keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Ei tullut konetta tontille

Aivan ensin - etsin konetta omalle tontille, ja aivan toisarvoisesti ajattelin ottaa joskus silloin tällöin "keikkaa".
Osana oli tehdä noin hehtaarin alue tasaiseksi aumoille jossa olisin sotkenut tarvittavia juttuja mullaksi.
Pohja osittain "suomainen" - joten leveämmät telat voisi olla OK. Toisaalta, en ole tutkinut aluetta niin tarkasti.

Totesin konetta katsoessani että kuskina on joskus ollut joku tosi hurja tyyppi. En muista koskaan nähneeni yhdenkään puomin niin monesta paikasta hitsatun ja vahvistetun.
Olen ajanut vuosien varrella monen monituista kaivuria. On ollut ikäloppuja ja uusia.

Hinta oli 7500 ja lupasin viisi. Myyjän edustaja sanoi että anna 5500 verollisena - lupasi hoitaa kuljetuksen - joka oli vajaa 350 km sivu.
Sanoin että on OK.

Nyt selvisi että hän haluaisi noin tonni kuljetuksesta - sanoin että etkö sanonut että .... ja hän sanoi että antaa olla koko kauppa ja löi luurin kiinni.

Joten se jäi siihen - eikä oikeastaan harmita ollenkaan.

Koneen tarvitsen - joten ajattelin kysellä Mikkelin alueelta noin 20- + tonnista jouluksi, eli viikoksi. Maksaisin siitä tuntihinnan, sekä kuljetuksen ja itse toimisin kuskina.
Halvemmaksi se tulee. Keväällä sitten toinen rupeamama - ja katsotaan sitten tuo "mullan teko" jos siihen lähden ollenkaan. Tavaralle olisi kysyntää.
Turvetta naapuritontilta (muutama kilsa VAPOlta, hiekkaa omalta tontilta, muu niiltä joilla on ongelmia "pinta maan kanssa".

Että silleen sen "kotikoneen kanssa" kävi.

PS. Niin ja se pulverointi. Se ei rasita konetta, sitä tekee vanhallakin jossa löytyy riittävästi hydrauliikkaa. Toki itse pulveroija maksaa enemmän, paljon enemmän kuin itse kone olisi maksanut. Toki, sellaisen saa myös "lainaksi rahaa vastaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti