perjantai 24. lokakuuta 2008

Takista tuli kukkaro

Kuten jo toin esille - myyjä löi hanskat tiskiin - vaikka olin valmis ostamaan kyseisen tekeleen, sen kaivuukoneen.
Ja kuten oli - se oli oikeastaan jopa helpotus. Eikä tarvitse myöskään ostaa uutta hitsauskonetta.

Se oli se "takki". Sitten tuli se "kukkaro".

Netissä tuli eteen, siis ruudulle yhdistelmäkaivuri, eli mehumaija. Hinta oli sopiva ja kauhoja ihan riittämiin, on ojan- ja kaapelin kaivuuseen, on kynsi- ja luiskakauha.
Minulla on ojan kaivuuta, muutama uusi ja vanhojen putsausta, on sähköille uudet vedot, taloon uusi syöttö ja talosta piharakennukseen ja puutarhaan maakaapelia, ja viemäri juttuja, esim uusi jätevesijärjestelmä ja vanhan täyttö.
Sitten on kaiken maailman kantoja irrotettavaksi - vaikka tuskin suuremmat irtoaa, on kivien siirtoa; joista isommat jätän toiselle koneelle; ellen vedä sitä vaijerilla. Sitten on yhtä sun toista tasoitettavaa, mullan ja muun maan siirtämistä - unohtamatta lampea.

Kuva: Etukauha, ojakauha, kuokkakauha, kaapelikauha, luiskakauha, työkuntoinen rekisterissä oleva kone. (kuvasta poiketen koneessa lasit ja ovet) .
Rupuskainen se on väriltään - mutta kun otan hiekkapuhallus laitteen esiin ja maaliruiskun - tilanne muuttuu täysin!
En viitsinyt ajaa noin 300 km katsomaan sitä. Myyjä takasi tietyt asiat ja juttelin nykyisen / entisen omistajan kanssa - ihan ruottiksi. Hän pahanlaatuista pohjanmaan minimaali murretta ja meikäläinen kansainvälistä porvoolaista. Sanoin että lähettäkää lasku ja maksan ja tuokaa kone tänne.
Verollisena, kuljetus mukaan lukien: kerron kun kone on tontillani.

Etenkin tuo "mobiliteetti" ja etukuormaaja houkutteli. Joten ostin sen ja peruin samalla mönkijäkaupan, sellaisen 4x4. Saan tällä puut metsästä liiterin luo ja mitä tarviin kauhalla tontille, kuten hiekkaa ja multaa, ja paskoja pois tontilta.

Loppujen lopuksi meni ihan hyvin :)

Versio 2: Se oli se "takki". Sitten tuli se "kukkaro".
Ostin Honkkarista "Sääaseman". Tarjouksessa. Laskee sademäärän, ilmoittaa tuulen nopeuden, sisältä ja ulkoa lämpötilan ja kosteuden, ilmanpaineen ja jotain muuta - vaan EI tuulen suuntaa!
Harmitti todella! Täytyy sitten vain nikkaroida "tuulensuunta-anturit" etu- ja takapihalle. Vanerista jonkun lintusen kuva tai silleen ja alle lauta jossa on ilman suunnat.
Ei sen puoleen - tiedän missä mikin on taloon nähden.
Kuvataan sitten vaikka Riikinkukko jolle laitetaan kunnon häntä jostain kankaasta. Samalla voin "lukea" tuulen nopeuden - kuten yleisesti käytettyistä "pusseista".

Siten se unelma kone!

Niin, vaikka olen kohta kuusi-kymppinen, ja ihan terve tonttu ikäisekseni - astmaa lukuun ottamatta, minulla on se "unelma kone" - jonka haluaisin - enkä sellaista koskaan hanki - vaikka voittaisin lotossa.

Monitoimi juttu tai hyvin erikoistunut sellainen.
Kummassakin yhdistyy se mitä joskus onnistun soittaessani "urkujani" tai kitaraa. Kitarassa se on helpompaa - komppia melodialle - paitsi kun yhdistää kummatkin kuten "Streets of London". Koskettimilla soolon ja "säestyksen" kansa menee miten menee, kun sitten otetaan jalat avuksi ollaan jo "Kirkko urkuri" - jota en ole.

Kuitenkin - yhdestä harvinaisen hauskasta jutusta tein videon: http://www.youtube.com/watch?v=Dogx2CBdjNE - kun homma aikoinaan esitettiin minulle olin kävelemässä ulos - eli kotiin. Taisin tulla 260 vai oliko se 300 koneen puikoista - eli varsin kookkaasta kaivurista. Tuollaiset konelapiot eivät ole "itseään kunnioittavan kuskin hommia".
Alun jälkeen tykästyi kyseiseen leluun joka osoittautui oikeaksi peliksi oikeassa paikassa - ja jopa haasteelliseksi.

Niin se unelma kone? Se ei ole tuo videon kaltainen. Rupustelen siitä sitten joskus jotain :)

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia kirjoituksesta, mukava aina lukea tällaisia! En ole kuullutkaan että yhdistelmäkaivurista käytetään sanaa mehumaija. Aika hauska. Veljelläni on myös yhdistelmäkaivuri, hän on seuraavaksi miettinyt kaapelikauhan hommaamista. Odotan kovasti että pääsen seuraamaan hänen töitään.

    VastaaPoista
  2. Mehumaijasta en ole kuullutkaan. Mistä te hommasitte uuden jätevesijärjestelmän? Meillä semmoinen on myös hankintalistalla. Komea pelihän tuo kaivuri on! https://www.maanrakennuspajunen.fi/maanrakennus

    VastaaPoista