sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Sääasema


Kun "halvalla sai" ostin sääaseman. Kunhan vielä löydän oikean paikan ulkoasemalle - sitä pitää "etsiä". Ensimmäinen valitsemani paikka sai eukolta hylkäävän tuomion.

Olen muuten tyytyväinen - paitsi yhteen asiaan, tai kahteen.
Tuulen suunta puuttuu - tästä mallista ja yhteys päivittyy hitaanlaisesti ulkoasemaan.
RCC näköjään toimii, eli laitteen kello päivittyy radioaalloista joita ympärillämme on. Se oli siirtynyt oikeasti talviaikaan ja kello on sekunnilleen kuten tietokoneeni kello.

Olen ollut niin tuskastunut säätietoihin, joten päätin arvioida oman paikallisen sään - onnistun siinä varmaan paremmin mitä nettisivut. (Kokemusta on merenkävijänä). Moni ulkotyö edellyttää sään tilamuutosten tiedon.
Näen jo ilmapaineen muutoksista mitä tulossa on. Nytkin huomaan että matala täyttyy, eli sää huononee. Siihen kun yhdistää tuulen nopeuden ja suhteellisen kosteuden lämpötilan kanssa alkaa muodostumaan oikea käsitys siitä mitä tulossa on.

2 kommenttia:

 1. Minäkin, ilmeisen samoista syistä, olen ollut kiinnostunut säätiedoista. Ja hankinkin viime keväänä tämmöisen, joskin "edellisen" version: http://www.villenkello.fi/shop/kauppa5/products.php?&action=show&id=3366&show=all
  Ja säätä keräämään ja tilastoimaan ohjelman täältä: http://www.weather-display.com/index.php
  Siitä on myös Mac versio, joskin Mac versiolle sääasemavaihtoehdot ovat rajallisemmat.
  Kiva peli.
  Talvipäivinä ajattelin julkaista "Karkkilan säätilan" myös nettiin vain asian harrastuksesta.

  VastaaPoista
 2. On hieno! :)
  Omani maksoi "poistomyynnissä" 79, oltuaan noin 150.

  Tämän Ruotsalaisen Viking firman valikoimassa on myös sellainen joka ilmoittaa tuulen suunnan ja jonka saa kytketyksi tietokoneeseen. Mac versiosta en tiedä.

  Toisaalta, voin asentaa Windowsin koneelleni - jossa se toimisi jopa paremmin kuin PC:ssä ;)

  Katsoin hetki sitten, ennen iltakävelyä ilmanpaineen, oli 981.7 ja nyt tekee nousua. Se lupailee parempaa keliä huomiseksi.

  Laajempi seuranta, tietokoneelta olisi oivallinen apu trendien analysoimiseen. Nyt muisti on vain tuo harmaiden aivosolujen sallima kapasiteetti, joka myös pätkii aika usein.

  VastaaPoista