lauantai 11. lokakuuta 2008

Viikko 41 ja tapahtumia


Kuva: Eukko teki kaiken, minä vain aihiot (leikkasin taikinan ja kaulin muotoon). Hvyiä ovat vaikka ... ja ovat HALPOJA.

Niin se on ollut mielenkiintoinen viikko - hetki sitten oli Maanantai ja nyt on sitten Lauantai.

Päivän aktiviteetit alkoivat tutustumalla ulkoilmaan - sadetta ihan riittävästi, ja kun oli aika vaihtaa aamuvaatteet valitsin "kirkko vetimet", eli lähdin kirkolle ostoksille - S-Markettiin. Maito oli kuta kuin loppu ja munat myös, tupakkaa vain päiväksi, pariksi. Sitten vielä tuoreet leivät.

Ensimmäisen kerran ajoin nk. talvinopeutta - eli mutkat tavallista rauhallisemmin - sillä en oikein luottanut renkaiden pitoon tielle levittäytyneiden lehtien tähden.
Olen kerran ajanut kolarin sen tähden - onneksi viimeisen ja siitäkin on jo noin 20 vuotta.

Leipomotoimintaa

Yleensä leivomme kaiken - leivistä kuitenkin vain sämpylät. Kunhan saan uuden uunin niin sitten ainakin ruisleipää.

Tänään oli vuorossa karjalanpiiraat ja lopuksi pizza.
Ensimmäisen kerran taikina tehtin valmiista jauhoista - aikaisemmin olen sotkenut ne itse. Eukko teki riisipuuron ja ensimmäisten maistiaisten jälkeen sanoin että sekä jauhoihin että puuroon tulee lisää suolaa ja hieman makeutta - eli sokeria.

Pizza onnistui aivan loistavasti ja sitä syötiin niin että napa alkoi venymään.
Hetki sen jälkeen tuli puhelu Iisalmesta jossa naapuri on (3 -4 kilsan päästä) ja sanoi että syömmekö poroa tänään vai huomenna?

Juttu on se, että tilasimme 1/2 poroa ja se tulee sitten huomenna, ja hän saa kahvin lisäksi Pizzaa - mitä harvemmin - jos koskaan syö. Toki myös sitten hinnan porosta ja "matkakuluja". Onko tuo 7 tai 8 euroa kilo ja painaa jotain 25-30 kg.
Jossain lähipiirissä, eli alueella on joku joka savustaa vaikka mitä - eli osasta tehtäisiin sitten kylmä savua jouluksi.

Tänään puuhastelin hetken sähkötöiden kanssa. On jo aika asentaa kesällä ostamani tuuletin kylpyhuoneeseen. Homma jäi kesken ja jatkan huomenna kunhan nukun yön yli ja funsin mitä tehdä.
Noin 3 metriä keskukseen ja sitten on kytkentärasia jossa on nitä ihmeellisin viritelmä - ja "kevi", eli suojamaa puuttuu.
Viisinapaista 2.5 mm kaapelia löytyy, joten taidan vetää sen entisen tilalle ja jatkaa siitä. Siitä jatkuu sitten syötöt muaallekin ja toisen sulakkeen kautta samalla vedolla toinen syöttö kodin hoitohuoneeseen.
Mutta - katotaan se uudelleen huomenna.

Niin, kuten jo tuli sanottua, tuo Mikkelin Maamerkki Oy joka mainostaa tekevänsä tänä vuonna noin 13 miljoonan liikevaihdon ei kykene maksamaan noin 2500 € verollisena.
Elleivät rahat ole tilillä tiistaina jätän asian perintötoimistolle. Toki ilmoitan siitä Tiistaina hänelle. Maanantaina käyn heidän toimistossa karhukirjeellä, jossa asia mainitaan printtimuodossa.
Tulen vielä kirjoittamaan tästä oudosta käyttäytymisestä jossa suuretkin urakoitsijat jättävät maksamatta "palkkoja". Niin, ja asia jurppii niin rutosti että tulen tekemään jatkossa tietyn "korkojen" keruun joka ei ole rahallinen - jos hyvin menee niin ko. firma on konkassa muutamassa vuodessa. Sellaisia yrityksiä emme tarvitse.

Mitä muuta kuluneelle viikolle?
Tein melkoisen "siivouksen ulkorakenuksen taakse - ja lopulta osa siirtyy kaatopaikalle. Tein puhdasta tulevalle laajennukselle. Osa ulkorakennuksesta puran, jonka leveys on noin 3.2 m ja syvyys on 3.6 m.
Rakennan tilalle (talveksi) uuden jonka leveys lisääntyy 1.6-2.4 metriä. Syvyys pysyy samana siten että se vain kaksinkertaistuu. Eli sen leveydeksi tulee tuollaiset 7.2 m, ja täysin lämmintä työtilaa. Eri koneille teen sitten katoksen - ja autotalliksi tulee aluksi valmis muovikaari katos, vai miksi sellaista nyt kutsutaan.

Kuva: Ainakin meille tapahtunut harvinaisuus, kukkaa tekee Lokakuussa. Klikkaamalla kuvaa saat suuremman kuvan.

Talvea varten ollaan putsattu ja siivottu yhtä jos toista, esim herukkapensaiden alustava leikkaus. Otin myös moottorisahan ja pätkin noin 6 kpl koristepajuja (todella kookkaita) - jotka kaivan ylös ja siirrän sitten tontilla toiseen osaan.

Huomenna teen sähköjutut valmiiksi - kunhan päätän miten sen teen ja aloitan yläkerran vierashuoneen katon maalaamisen - siitä tulee sitten meidän Master Bedroom.

Niin, istuinhan melkoisen tovin "piirustuslaudan" ääressä piirtämässä kattotuolit ym tulevalle ulkorakennuksen toteuttamiseksi - plus tekemällä ohjelman joka laskee minulle kustannukset.

Ja sitten tuo Ahtisaari
Niin, ja muutaman vuoden spekulaatioiden jälkeen kävi niin että Ahtisaari sai Nobelin Rahuan Nobelin ja - hurraa huutoja, kuin Nobelin dynamiitti pötkö olisi poksahtanut!
Toki olin iloinen asiasta- mutta rehellisesti sanottuna olin enemmän iloinen - eli tunteellinen Subbin kommentista jonka kuulin CNN yhtiön puhelin haastattelusta. Toki tiesin että hänen Englannin kieli on mahtava - mutta se oli sitäkin vieläkin parempi.
Ei kukaan muut Suomalainen poliitikko - kaikista vähiten Ilkka Kanerva olisi moiseen kyennyt!

Toki - onhan mies tehnyt paljon töitä - ja menestynyt tietyllä ominaisuuksillaan. Ollen kyyninen - riittävän törkeä ja mielipiteensä ilmaisija loukkaamatta vastapuolta.
Haastattelu jota seurasin osoitti hänen itsekeskeisyytensä, omakehu tuli esiin liian voimakkaasti. Taasen - toisen tyyppinen ihminen ei sellaisiin saavutuksiin mitä hän on saavuttanut olisi varmaankaan kyennyt.

Kyseisen pressi tilaisuuden aikana tapahtui jotain muuta jota en voi koskaan unohtaa.

HS, eli Helsingin Sanomat oli lähettänyt tähän merkittävään, ainutlaatuiseen tilaisuuteen toimittajan, jossa oli lukuisa ulkomaalainen edustaja. Hän (englanniksi she) sai tilaisuuden ja kysyi - "Miten tulette käyttämään saamanne palkintorahat?"

Olin sanaton ja olin tyrmistynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti