keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Ratkaisujen paikka

Ilta-aurinko. Valitettavasti Canon ja 8 Mp ei omaa ominaisuuksia ottaa "kunnon kuvaa". Mutta kaunista se on "luonnossa" - ja se on balsamia päivän koetuksille. (Klikkaa kuvaa suurennokseksi).

Nyt tuli sitten tilanne - joka ei kovin usein tapahdu - samalle viikolle tai edes kuukaudelle. Ei edes vuosittain.

Laskut
Olen käyttänyt edelleenkin nk. diplomatiaa - haluamatta polttaa siltoja tuon yhden maansiirtofirman kanssa. Lupasivat maksaa tänään - saman pankin tililtä toiselle. Rahoja ei näy :(
Aamulla katson saldot - ja jos ei näy katson uudelleen myöhemmin ja ajan Mikkeliin ja otan ko. herran puhutteluun. Ellei hän ole tavoitettavissa sanon tekeväni sen mitä jo aikaisemmin kirjoitin - kuka toimistossa sitten on.

Kallis kukkaruukku
Kaivinkoneen hankinta on ollut mielessä jo pidemmän aikaa.
Hesassa ajattelin hankkia muutaman "pienen" ja vuokrailla niitä - jopa ilman kuskia - mutta sitten tuli tuo mahdollisuus ostaa tämä "tila" ja sen myötä tuli muutto ja "rahat meni".

Olin kuitenkin siinä uskossa että jokin vempain voitaisiin hankkia - kun paikalliset eivät tahdo vuokrata konetta ilman kuskia.
Koska kaivettavaa on niin paljon ja se tehdään "ohjaamosta käsin" - haluan olla itse kuskina. Joten se siitä. Saisin kyllä joskus yhden "pienemmän koneen" joka minulla jo oli - mutta se ei pysty siihen mitä pitäisi tehdä - paitsi jumalattomalla työllä ja venkuilulla.

Konetta etsiessäni eteen tuli yksi jonka olin jo ohittanut moneen kertaan. Syynä ikä ja merkki. Kuva koneesta oli myös onneton. Viereinen kuva on "saman kaltainen" kone lapio.

Sain sitten jotain tietoa ko koneesta - ei paljoa, mutta viereinen kuva on sen sisar malli.
Paljon puuttuu nykyaikaisesta työtavasta - mutta perus jutut on olemassa ja lisukkeet saa "rahalla".

Eukko alkoi jo ajattelemaan avio eroa kun toin asian esille - nyt hän vain mutustelee ajatuksella.
Koska olen kauhonut niin monen isännän eri koneilla hän tietää mitä ajattelen "vanhoista" - ja nyt hän käyttää sitä minua vastaan. Sitten hän sanoi - alistuneesti - puutarha ihmisiä kun on: JO on kallis kukkaruukku. Olin ensin aivan metsässä, ihan ulalla kunnes hän selkeytti ajatuksensa. Että kone jää omien töittemme jälkeen pihalle ja hän istuttaa kauhaan kukkia, nostaa ruukkukasveja koneen eri tasoille.

Ja onhan se varsin kookas, tuo kone. Tuo kuvassa oleva "Dumpperi" ei ole ihan pieni. Pyörät on noin normaalin ihmisen, ainakin naisen korkuiset.

Syy kiinnostukseeni liittyy koneen tiettyihin ominaisuuksiin ja historiaan. Näen myös mahdollisuudet sen kanssa - tehtyäni suuremmat investoinnit mitä kone maksaa - eli modernisointeja.

Siitä lisää tuonnempana - jos nyt tuollaisen hankkisi. Sillä - moni kakku päältä kaunis ... kunhan näen sen ja - etenkin - kunhan pääsen puikkoihin voi käydä niin että kiitän ajasta ja ajan kotiin.

PS. Jokaiseen juttuun kuuluu ainakin yksi PS. Eli jälkikirjoitus.
Kävin "kirkolla" täydentämässä provianttia. Matkalla tuli mieleen poiketa eräässä yrityksessä joka tekee maansiirto hommia ja heillä on ihan kohtuullinen lavetti. Se olikin syy poiketa kylässä.
Sain tietää että he tekevät keikkaa kuka kysyy ja tulevan - mahdollisesti tulevan koneeni kuljetus maksaisi noin €2 kilsa, hieman alle itse asiassa.
Yksi asia johti toiseen ja lopulta sain mahdollisuuden tehdä tarjouksen noin 1.5-2 kuukauden keikkaan.
Sanomatta on selvää että rakas vaimoni alkoi jo miettimään sitä mahdollisuutta että me emme ehkä sittenkään lopulta jouduta köyhäinkotiin. Etenkin kun sanoin että tällaiselle "väliin putoajalle (konetyyppi)" löytyy aina töitä

UNOHTAMATTA että EN halua tehdä jatkuvasti töitä. Viikko, kuukausi ja toiset mokomat omiani ja kone huilaa pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti