tiistai 20. lokakuuta 2009

Elämää säiden armoilla

Jälkiviisaus on parasta viisautta - ainakin minulla.

Lauantaina totesin että mitä sitä Mikkeliin lähtee, ehtii ne laudat ja kakkos-kakkoset hakea maanantainakin, ja käydä ruokakaupassa.

Lauantaina sain toisen puolen katosta valmiiksi - paitsi kaikkien levyjen ruuvauksen. Sitä varten joudun tekemään telineen, tai oikeastaan kelkan.
Sunnuntaina sain valmiiksi toisen puolen kattotuolit ja eikä se olisi ollut temppu eikä mikään asentaa katolle pellit samalla vauhdilla.
Mutta, ne muutama lauta kun puuttui! Grrrr.... ja pari kakkos-kakkosta. Seinät sain tehdyksi, eli tuulensuojalevyt.
Maanantaina en heti aamusta päässyt matkaan, oli tulossa vieraita. Puolen päivän jälkeen alkoi tulemaan lunta - ja sitä sitten tuli aina ilta neljään asti. Päätin etten lähde Mikkeliin siinä sohjossa.

Tänään siellä sitten käytiin ja kuten tavallista on - aikaa kuluu vaikka mitään ei tekisi. K-Raudassa haluamaani tavaraa ei ollut. Lautaa oli, mutta liian lyhyttä, kuten myös 2x2. Ajoin sitten Puukeskukseen, lautaa oli mutta vain 4 kpl 2x2! No, se oli mitä olin vailla, 4 kpl. Se, 4.5 m kipale ja 4 kpl 5 metristä vajaa kanttista lautaa maksoi yli 40 euroa! On se sitten niin sikamainen hinta että ihan hirvittää.

Kotiin päästyäni kiipesin katolla ja totesin että tänään ei ainakaan tehdä puu töitä. Eilinen lumi ei ollut vielä sulanut ja mitä oli, oli myös jäätynyt :( Sanoin muutaman pahan sanan.

Päätin vetää katon päälle pressun, jonka sitten tein ja toivon että se mitä siellä on sulaa huomiseksi. Ainakin vettä alkoi tippumaan saatuani pressun päälle.
Kun se oli tehty alkoi mielessä jurputtamaan yksi jos toinen ärräpää.

Nyt oli hyvä syy olla jälkiviisas ja kirota sitä etten perjantaina - tai lauantaina käynyt hakemassa niitä kapuloita. Jos olisin sen tehnyt olisi eilinen lumimyräkkä laskeutunut upo uudelle peltikatolle.
Tai oikeastaan jo torstaina kun tultiin reissusta ja minulla seilasi kärry ahterissa. Mutta silloin niin halututti kotiin, ja ehtii ne sitten hakemaan lauantaina kun pitää käydä kaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti