lauantai 17. lokakuuta 2009

Katto kuntoon

Kuva: Katon laudoituksen viimeistelyä. On ahdasta isolle tontulle.
Seuraavana aamuna tultuamme reissusta ryhdyin valmistelemaan katon pellitystä. Tavarat sain kotiin edellisenä iltana, noin 17.30. Ruukin peltien lisäksi oli valun alle styroksit ja raudat, ja tuulensuoja levyt, ym.

Poistin ensin pressun katolta ja tein hieman loppulaudoitusta. Sitten katolle ja aluskate laudoituksen päälle. Tuulta ei oikeastaan ollut, pieniä puhureita. Homma eteni naapurin Matin ja vaimon avustuksella ja sain hilatuksi (työnnetyksi) 4.5 meriset pellit katolle.
Kun käsillä oli viimeinen levy, sattui onnettomuus joka olisi voinut olla seuraamukselta pahempi.

Olin ensimmäisestä pellistä lähtien käskenyt kummankin reilusti sivuun siltä varalta että mahdollinen tuuli tempaisee pellin. Siitä voi tulla silloin giljotiini.
Nyt tuuli kaatoi hyvin raskaan "oven" joka oli irtonainen, vain kumollaan seinää vasten. Kun se kaatoi se kaatoi alumiinitikkaat ja osui samalla juuri nostamaan (työntämääni) kattopeltiin.
Käännyin ja huusin eukolle, ja Matille, Varokaa.

Eukko näki tilanteen vaan ei juossut alta pois vaan käänsi selän kohti vaaraa ja kyyristyi. Tikkaat kaatuivat hänen päälle, enkä voinut tehdä mitään, sillä minulla oli tuo pelti.
Onneksi hänen pää jäi tikkaiden puolien väliin, toki kolauttaen päähän kunnon kuhmun ja sitten ne olivat hänen hartioiden päällä - eikä sen pahempaa.

Nostin tikkaat pois ja aloin selvittämään vaurioita eukon päässä - verta ei tullut ja muutoinkin hän oli OK.
Katolta alas tullut pelti sai ikävät kuhmut joita joudun sitten myöhemmin "vasaroimaan" suoraksi.

Olin juuri tullut alas kyseisiltä tikkailta - 10-15 s aikaisemmin. Kas kun se tuulen puuska ei tuolloin iskenyt!

No, onni onnettomuudessa ja kaikki hyvin ja katolla on nyt pellit.

Toinen puoli odottaa huomenna viimeistelyä kattotuolien osalta ja sitten pellit päälle. Ennen iltaa on sitten myös tuulensuojalevyt paikalla ja alkaa ulkoseinän rimoitus ja ulkopinnan laitto. Lautapino odottaa.

Sitten pitää mennä vihdoin ja viimein veneeseen ja poistaa vedet moottorista ja ruitata glygolit sinne sekä pakosarjaan.

Kuva: Puolet valmiina. Peltejä ei ole vielä ruuvattu kiinni, mutta pysyvät missä ovat. Odotellaan kuivempaa keliä ja teen apu jutun etten tule sieltä alas kun alan ruuvaus hommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti