maanantai 5. lokakuuta 2009

On se sitten niin väärin

Joskus menee kaikki niin että toteaa vain: On se sitten niin väärin

On se sitten niin väärin kun jutut ei mene kuten suunnittelee, olettaa ja miten uskoo. (Nuo kuvassa olevat "välituet" ovat siksi etteivät lankut vääntyisi omia aikojaan).
Tiesin että kattopellit tulevat nyt viikon alussa - ja muut tarvikkeet, kuten tuulensuoja levyt. Enkä odottanut pahempaa säätä.

Sitä säätä sitten tuli, ihan ronskilla tavalla, ei vain olleet tiedot ajan tasalla netissä - juu - hetkeä ennen myräkkää. Sateista puhuttiin, jopa lunta ja räntää mutta tuulesta ei sen kummemmin - ei ennen kuin hetkeä aikaisemmin. On se sitten niin väärin! :(

Olin pistänyt katolle ruodelaudat, enkä oikein innostunut siitä että nekin kastuvat, joten ostin pressun. Mutta sitten luvattiin pirun kovaa tuulta. On se sitten niin väärin! :(

Edellisenä lauantaina ajoin Juvalle hakeakseni Agri-Marketista tuulensuoja levyt. Mutta, se peijakas olikin kiinni! (Henkilökunta ongelma ja nyt se on sitten lauantaisin kiinni aina kevääseen asti). Joten sitten ajettiin tyhjänä takaisin. On se sitten niin väärin! :(

Pressu sai kyytiä, kevyt kun oli laadultaan niin tietää sen miten siinä kävi kun tuuli pääsi alta läpi. On se sitten niin väärin! :(
ONNEKSI tuuli tuli parhaasta mahdollisesta suunnasta, eli kaakosta. Siten se ei päässy rusentelemaan rakennettani täydellä voimalla.
Nyt se tulee sitten kuta kuin ihan väärästä suunnasta, eli luoteesta, ja lännestä. Ja, siten; On se sitten niin väärin! :(

Tänään selvisi sitten että pellit tulevat vasta loppuviikosta joten hain muutaman tuulensuojalevyn ja peitin mitä peitettäväksi oli - saamarin moisessa vesisateessa. On se sitten niin väärin! :(
Niin, ja tuultakin oli. Kun levyt olivat paikalla vahvistin laudoilla katolla olevaa pressua. Kun se oli tehty olin aika kosteassa kunnossa vaikka päällä oli sadetakki.
Kun menin sisälle ja vaihdoin vaatteet, istuuduin keittiöön ja mitä huomasinkaan? Sade loppui! On se sitten niin väärin! :(

Ja kun otin eilen valokuvia totesin eukolle että nyt meillä on oikea Pressu kylä! Pressuja on sitten joka paikassa!
Viereisessä kuvassa se "uusin pressu" viritelmä. Uudisrakennuksen toinen puoli on vielä rakentamatta. Sen edessä lauta ja puu pinoja pressujen alla.
Vene on peitetty pressulla (eikä ole mikään pieni paketti n. 8m veneelle), vanhan liiterin katto vuotaa, joten sen päällä on pressu (kunnes saa uuden peltikaton), lukemattomat lautapinot ja lankku pinot ym. on peitetty pressulla, ja vaikka mitä. On se sitten niin hupaisaa! ;)



PS. Eilen kun sateli piirsin koko jutun - siis tuon tallin uudelleen - yksityiskohtia myöden, menemättä liiallisuuksiin. Niistä oma "slide-show" kunhan ehdin. Pitäisi kelvata rakennusvirastolle.
Kuvassa on pinta, sen alla on yksityiskohtainen rakennekuva ns. millin tarkkuudella. Kuten jo mainitsin, teen siitä oman "slide-show" kunhan ehdin.
Viereinen kuva tuo yhden kulman esille - josta jätin yhden seinän pois. Sisällä näkyy siten "mega-luokan" auto - pituudeltaan. Niitä ei taida olla myytäväksi kuin tietylle porukalla ja tuskin mahtuu normaaliin parkki ruutuun.
Vasemmalla oleva ikkunan kohta on nykyinen rakennus, jolla on oma katto joka uusitaan - ja "autotalli" vieressä on uusi rakennus. Pintana vielä vain tuo "tuulensuoja levy".

PS. Päätin sittenkin ottaa yhden kuvan - luurangosta. Osana sitä näkyy vanhan osan lattiaa. JA kuten sanoin, kukin yksityiskohta on ns. millilleen.
Myös betonilattiasta on detalji kuvat, pohja, (tuuletusputket / salaoja soraan), styroksi ja 80 mm valu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti