keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Koiramaisia juttuja


Aitasin itseni sisään.
Aita ei ole hääppönen, itse asiassa se on saamarin ruma! Mutta se on aita ja pitää koiran tontilla - nyt myös autoni jonka unohdin ajaa ulos.

Tämä oli sellainen pika juttu. Toissa päivänä auto ajoi naapuriin, noin 300-400 metrin päähän ja tämä Viki ampaisi sen perään haukkuen - aina naapurin pihaan asti sellaisella vauhdilla että voi vain ihmetellä. Lähdin perään kesken töiden ja eukko heti kun löysi fleksin.

Parin sadan metrin kävelyn jälkeen Viki tuli tyytyväisenä taksin puoli ravia.
Päätimme että hän ei nyt ole vapaana pihalla ennen kuin saan aidan. Tänään sen sitten tein. Tiesin että tontilla on kiviä, mutta pitikö niitä olla just ja juuri siinä johon junttasin tolpan anturoita! Ja niin pinnassa.
Lopputulos on suorastaan karmea! Siinä onkin sitten pähkäilemistä miten saan tolplat edes kuta kuin suoriksi. 2x2 muokkaaminen saman pituiseksi on sitten helpompi juttu. En haluaisi ryhtyä tekemään anturoita betonista - enkä myöskään  katkomaan metallia rälläkällä.

Ensimmäinen asia huomenna on tehdä toimiva portti ja saada auto ulos. Sitten alan symmetrisoimaan aitaa ja jatkamaan sitä siten niin että aitaa on joka kantilla  - eikä koira karkaa omille teille mistään kulmasta.
Ensin portista tulee väliaikainen kun valan viereen betonista kunnon anturat aidan tolpille. Niiden kuivumiseen menee ainakin viikko.


Uusi "mökki" on kuta kuin siinä vaiheessa että sade ja tuuli pysyvät ulkona. Kuvan pressu jäi vielä siihen missä on kun en ehtinyt ottamaan pois. Sen takana on kolme ovea. Yhdet pariovet ja yksi pieni käynti ovi. Pariovet ovat väliaikaiset joten tein ne ns. jätelaudoista.

Edessä on sitten styroksia jota alan käyttämään jo huomenna. Se tulee lattiavalun alle. Ja kuvassa näkyy myös ensimmäinen betonisäkki, 500 kg. Sitä tulee vielä 2500 kg, joka tuodaan.

Lattiavalun teen sitten itse mylläämällä - joten niin siinä sitten kävi.


Onneksi on pitänyt vesikelejä, eli suojasäätä.
Minun pitää kärrätä muutama kottikärryllinen hiekkaa ulkoa sisälle kun oikaisen ja tasoitan lattian oikeaan korkoon.

Sisätilat odottavat kuivumista. Pitää varmaan ostaa sellainen isompi lämpöpuhallin. Kun saavutan tietyn tason kuivumisessa voin tilata eristeet ja sisäseinän pinnoitteen. Pääasiassa kyprokkia.

Eristeiden ja sen väliin ei tule muovia, oikeastaan ei mihinkään. Nk. kosteussulkuna käytän paperia.
Kuvan vasemmassa laidassa on vanhan rakennuksen pääty johon puhkaisen ovelle aukon. Mitä sitä ulko kautta alkaa kulkemaan. Seinän takana on nykyinen "verstaani".

2 kommenttia:

 1. Kyllähän koira ulos pääsee jos tahtoo, et niin lujaa aitaa teekään. Kaivaa itsensä ulos kuin myyrä. Ei se kuitenkaan kauas karkaa; ruokkiva käsi on paras lieka.

  ps. Se kadottamasi brandy pullo on sitten siellä konsvärkin päällä, jos olet sitä etsinyt.

  VastaaPoista
 2. Olisit Pekka ottanut suurennoksen niin olisit voinut lukea että se on Virolaista 40 prosenttista valkeaa juomaa :)
  Tosin - nyt siirrettynä uusiokäyttöön ja toimii nesteytyksenä jossa on eukon tekemää mehua.

  Pisti hetken miettimään että mitä meinasit.

  Mitä koiraan tulee - niin se jo toimi tänään kun ampaisi ohi ajavien autojen perään - ei älynnyt - ainakaan vielä kaivaa kuoppaa ;)

  VastaaPoista