perjantai 9. lokakuuta 2009

Ihan normaali keikkamiehen päivä, 14 tuntia


Aamu herätys oli klo 6 ja 6.35 lainakone tuli tontille. Pakkasta sellaiset 6.5.
Kun oli jatkanut aamupalaa ryhdyin töihin ja sitä jatkui aina kello 21 iltaan. Voin sanoa ettei siinä kummemmin pausseja ollut. Toki kahvit päivällä ja noin 18 hätäinen lounas. Tuli kiire takaisin ulos kun alkoi nukuttamaan.
Ihan normaali keikkamiehen päivä, joita on tullut tehtyä muutaman kerran.

Ensin kaivoin pohjat tulevalle autotallille ja rakennuksen reunojen ympärille pohjat salaojalle. Kun päivä alkoi valkenemaan ryhdyin poistamaan vanhaa puulattiaa, joka lähti helposti kahdessa eri elementissä.
Kun pohjat oli kaivettu vedin eristekankaan ja jäin odottelemaan Jormaa, jonka piti tulla viimeistään klo 14. Hän tuli lopulta 17.20. Harmitti ihan vietävästi. Kone lähtee takaisin aamulla ennen seitsemää.
Täytemaata tuli ja siinä olikin sitten kauhomista kauhalla joka oli levottomin kauha mitä ikinä olen kokenut. Se keikkui kuin viiri tuulessa. Tiltin sylinteri päästi läpi kumpaankin suuntaa. Pieninkin vastus kauhaan ja se tilttasi.
Joka on kaivanut tietää mitä siitä sitten seuraa. Ei ainakaan nk. perinteistä tasoitusta. Onnistuin kuitenkin ihan hyvin - totesin kun hain laserin ja aloin katsomaan korkoja. Olin jopa suorastaan onnellinen "vahingosta".
Paljon jäi tekemättä kun tuli pimeää eivätkä valot riittäneet. Mutta ei niin pahasti etteikö sitä lapiolla saa kuntoon.

Onneksi täry on viikon lopun käytössä joten saan hommat valmiiksi.

Maanantaina lähdemme reissuun ja palaamme vasta Torstaina illalla.

Olin odottanut saavani tällä viikolla kattopellit ym, mutta eivät tulleet. Nyt saavat sitten odottaa viikon kunnes palaamme takaisin. Toivottavasti ei tule samanlaista myräkkää mitä on ollut - ja toivottavasti ei tule lunta - ennen kuin saan pellit kattoon ja loput levyt seiniin.


PS. Kone oli 1.5 t JCB 8018, eikä kovinkaan vanha. Mutta, kaikista huonoin mitä olen ikinä pyöritellyt. Nyt en tarkoita kauhaa.
Kone on uskomattoman tehoton, etenkin jos sitä vertaa esimerkiksi Amman Yanmar Vio 15 koneeseen. Hienolla hiekalla telat tukkeentuivat koko ajan. Se alkoi jo raivostuttamaan. Hydrauliikan kanssa oli niin ja näin että onnistui vetämään suoraan. Sellaista en kuuna päivänä ostaisi.

Jatkoa
... Seuraavassa osassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti