torstai 27. toukokuuta 2010

Meinas tulla verenpaineen nousua

Purku alkaa poistamalla ulkovuorauksen
alumiininen(?) pelti.
On pitänyt kiireitä
En ole ehtinyt kirjoittelemaan eikä muiden blogeja lukemassa.
Olen käynyt kaivamassa eri juttuja - kaivinkoneella - ja ensi viikolla ja sen jälkeen on lisää kaivamista.
Osalla työstäni "maksan ennakkoon" kaivinkoneen vuokraa siten että saan sen omaan projektiini. Sitten taitaa tulla hieman rahaakin siitä.

Tein tänään aluksi juttujani poikani projektiin - lähinnä maalausta ruiskulla. Ihan yes juttu kunnes tullaan tilanteeseen jossa vehkeet tulee puhdistaa - ja se on sitten viho viimeinen juttu. Mutta se on tehtävä ja se vie aikaa. Puhdasta pitää tulla jos meinaa vielä sitä ruiskua käyttää.

 Sitten aloin purkamaan saunaosastoa, toki siiinä on paljon muutakin. Niin, siinä meinas tulla pahemman kerran verenpaineen nousua - ja alkoi suorastaan risomaan tavalla jota en kerta kaikkiaan uskonut todeksi. Olin aluksi ihan äimän käimänä ja hölmistynyt.

Saunarakennus jota aloin purkamaan - siitä puuttui betoninen sokkeli! Piirustusten mukaan siinä piti olla sellainen.
Sokkeli löytyi toisesta osasta,
mutta onko sitä siellä toisessa?
Otin kaljan ja istuin rappusille eukon kanssa - ja sain mahtavat sympatiat. Kun olin juonut kaljan päätin tarkastaa miten pitkältä osalta se sokkeli puuttuu.
Otin sorkkaraudan ja humautin pinnan palasiksi, eriste pois ja sieltä se löytyi - missä pitikin olla.
Mutta - oliko sitä sokkelia sitten siellä saunaosaston puolella?

Menin sitten uudelleen sorkkaraudalla asioimaan kiinnostukseni kohdetta - ja - se olikin siellä! Vain niin mahdottoman alhaalla!
Ja ai että se helpotti! Ja nyt oli syy ottaa iloon uusi kalja. :o)

Ulkopuolelle oli nostettu hiekkaa niin korkealle että sokkeli oli tavallaan sen yläpinnan ALLA! Aivan idioottimainen juttu.

Sieltä se betonisokkeli tuo itseään
esille! Ai että ilahduin kun sen näin!
Nyt poistan sitten loput ulkovuorauksesta, ikkunat talteen sekä ovi. Sisältä saunan kiuas, suihkun jutut ja sitten kaivinkone tontille.

Tietenkin ennen sitä otan talteen katon pellit. Viimeiseksi otan ja puran piipun ja tiilet uusiokäyttöön - jos ne siihen kelpaavat.
Ne menevät "Kurren Saluunan", eli grillini tulevan Pizza uunin pippuun. Siinä leivotaan sitten muutakin kuin vain sitä Pizzaa, mm. kunnon ruisleipää! Teen uunista sellaisen että mahtuu ainakin 4 kunnon limppua paistumaan.

PS. Kun aikaa jää ja voimavaroja on sitten aika käyttää loput mehut rakennuskuvien kanssa. Kuten jo mainitsin päätin piirtää asemakaavakuvat, julkisivukuvat ym käsin kuultopaperille.
Tietsikalla teen toki kaiken - kuvat ja laskennat ym mitä projektiin liittyy. Mutta kun minulla ei ole sitä isoa printteriä / piirturia - niin siksi sitten vanhan ajan konepiirustusta. Siitä onkin aikaa kun sitä olen tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti