Naapuri joka meidät sinne vei kertoi jutun historiasta, jostakin silloin eläneestä - tunnetusta henkilöstä - eli tällä kylällä.
Oli tapana aina ajaa päivittäin ko suolle - marjoja poimimaan jo auringon nousun aikaan - mopolla.
Ajoi taas tietä pitkin ja ihmetteli kuka siellä edessä seisoo kädet levällä - huitoen niitä. Oli nimittäin hieman likinäköinen ja kun lähemmäksi pääsi painoi kaikki jarrut päälle, käänsi mopon ja ei kun täyttä vauhtia takaisin mistä tuli. Se oli karhu joka niitä käsiään huiteli.
JA niitä karhuja pyörii myös meidän "mökin" ympäristössä.
Tänään on sitten ollut päivä sisä hommille - vettä on tullut aamusta lähtien noin 11 milliä.
Hommat on rajoittunut sisähommiin - sitä samaa pojan verho juttuja - alkaa jo jurppimaan - mutta nyt ne suuret on tehty - odottavat vain viimeistä maalausta. Litkut ruiskuun - kompura päälle ja ei kun liipasinta sisään ja pintaa päälle.
Niin, ne koristelut jäivät nyt tekemättä kun himo iski eikä aikaa moiselle siten annettu. Se on sitten seuraavalla kerralla. :o) JA eka kuvan päälle tuli vielä toinen kerros taikinaa. USKOKAA vain että jo ovat maan mahtavat maultaan - ei vain täyte - itse resepti on myös erinomainen.
PS. Edellä olevalle resepti: Löysin sen osoitteesta http://www.kinuskikissa.fi/
Muffinssivuokien koosta riippuen n. 12-20 kpl.
Muffinssitaikina:
50 g voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
2/3 ps Wiener Nougat -crushia (kaupan leivontatarvikehyllystä)
1 1/2 Dubbel Nougat -patukkaa (Marabou)
50 g voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
2/3 ps Wiener Nougat -crushia (kaupan leivontatarvikehyllystä)
1 1/2 Dubbel Nougat -patukkaa (Marabou)
Koristelu:
- Sokerikuorrutetta (kaupan tuubista)
- Wiener nougat crushia
- Marsipaani-nougat-kukkia
- Sokerihelmiä
- Sokerikuorrutetta (kaupan tuubista)
- Wiener nougat crushia
- Marsipaani-nougat-kukkia
- Sokerihelmiä
* Sulata voi.
* Sekoita jauhot keskenään.
* Vaahdota munat ja sokeri.
* Lisää maito ja voisula muna-sokeri vaahtoon.
* Siivilöi jauhot taikinaan.
* Sekoita joukkoon 2/3 Wiener Nougat -pussista (säästä loput koristeluun).
* Paloittele nougat muffinssien lukumäärän mukaan.
* Nosta lusikalla muffinssivuokiin pieni määrä taikinaa, aseta keskelle nougat-pala ja laita päälle loput taikinasta.
* Paista 200 asteessa koosta riippuen n. 13-15 min.
Teillähän on viihtyisä blogi!
VastaaPoistaIhastuttavaa sanailua!
Levollista unta !
Kiitosa palautteesta - eikä sitä tartte meikäläistä teititellä ;o)
VastaaPoistaNiin - ja kiitos kehuista sanailustani - sellainen on harvinaista herkkua, yleensä saan päinvastaista palautetta - etenkin lapsiltani jotka ovat jo luopuneet suomenkieleni opetuksesta :o)