lauantai 15. toukokuuta 2010

Uutta syntyy ja muotoutuu

PS. Klikkaa kuvaaja saat siitä täyden koon.
Niin, uutta syntyy ja muotoutuu - ei vain luonnon kautta - se kehittyy ihan silmin nähden. Olen aktivoinut itseni tänään pihahommissa - aidan tekoa - jotta tuo koiratus pysyisi lähitontilla. En sentään aio aidata koko 2.8 hehtaaria - riittää tuo nk. etu piha niin ei pääse juoksemaan ohi ajavien autojen perään.

Hauskuutta on ollut katsoa miten hän hakee varjopaikan ja kaivaa hiekkaan - jos sitä siinä on "kuopan", tökkii kasat kuonollaan leveämmäksi ja asettuu makuulle. Ympäristöä seurataan kuten kunnon vartija.

Kehitin tänään uuden konseptin - maitokärryyn tarvitsemani tavarat ja kun aurinko porotti kaivoin esiin ikivanhan päivävarjon. Pysyi hitsauskone ja moottorisaha ym hieman viileämpänä.

Kohde on pidemmän "polun" päädyssä jonne rakennan "pagodin". Ei ihan mitä alkujaan ajattelin.
Käytin siihen mäntyrunkoja. työstetty karkeasti moottorisahalla. Tolpat ovat nyt pystyssä - sitten tulevat yläosaan poikittaiset palkit. Yksi voi olla samaa tukkia - toinen on kunnon lankku jonka muotoilen "itämaiseksi".
Sitten jää nähtäväksi jos jätän sen sellaiseksi vai maalaanko sen sittenkin "punaiseksi".

Tienpuoleinen osa sai nyt aidan valmiiksi. Pintana, nuo laudat ovat ensimmäinen sahaus tukista. Vaikka itse sanon, se näytää oikeastaan puhuksen hienolta.

Aita jatkuu kuvassa olevan "Kurren Saluunan" - eli grillin jälkeen vielä noin 6 metriä jonka jälkeen tulee kaksi porttia. Pienempi, vajaa metri ja toinen noin 3 metriä.

Koivusta oikealle tulee sitten särentä - eli riukuaita tekemääni pagodiin ja jatkuu siitä edelleen.

Siinä se päivä kului - mitä pientä tein aluksi verstaassa. Eihän sitä kummempia lauantaina - vapaa päivänänä.
Ja tietenkin sitä grillattiin - Tapolan 100% naudanliha makkaraa.
Kun halusin perunasalaattia niin tein sellaisen kylmistä uusista perunoista. Kermaviiliä, kevytmajoneesia, reippaasti kaprista, sinappia ja mausteita ym.
Ja on myönnettävä - siitä todella tuli juuri sellaista mitä kunnon "Kartoffel salad mit wurst" voi vain olla! Ei mitään kaupan einestuotteita.

2 kommenttia:

  1. Kätsy keksintö tuo vesirattaiden tuunaus päivänvarjolla.

    VastaaPoista
  2. Juu, on se kätsy - ja työkalut eivät ole niin kuumia jos ottaa kiinni ilman hanskoja.
    "Hätä keinot keksii" :o)

    VastaaPoista