perjantai 7. lokakuuta 2011

Jotain valmistuu

Eilen nousin ylös ajoissa ja pimeää oli ja kun ulos siirryin päivä valkeni pienen pakkasen jälkeen.
Projektissa oli se ongelma katto ja sadetta luvattiin puolen päivän jälkeen.
Varmuus parasta
Kuvasuurennoksessa näkee miten kosteus jäätyi - hetkessä
Kun otin pressun pois pelti oli täysin kuiva.
Aluksi poistin pressun ja ei aikaakaan kun kosteus tarttui peltiin ja se jäätyi. Katto oli liian jyrkkä että siinä tossuilla pysyisi joten asensin jaloille tuet. Varmuuden vuoksi vedin ne vielä reikänauhalla kiinni peltiin ja pääsin irrottamaan ruuveja ja kun ne oli tehty (ja tietenkin 2 jäi) poistin nuo puujutut.

Sen jälkeen pellit irtosivat - paitsi se yksi johon oli jäänyt 2 ruuvia. Ei kun ylös ruuvarin kanssa ja avot.
Nostin ne pelit sitten uuden katon yläharjan päälle ja viimeisen kanssa tuli ongelmia. Se oli kuin  oli noin 15 cm liian kapea!
Ei kun sitten "sekatavarakauppaani" ja sieltä löytyi yksi sopiva pelti - valmiiksi kapea.
Vanhan katon aluskatteet ja uusi katto
Entisten aikojen timpurin taidon näyte - todella - ei tätä päivää.  Eräässä toisessa kohteessa välissä / oikaisuun käytettiin puukiilan vaihtoehtona päivän Hesaria.
Olin jo "asentanut" tikkaat, sellaiset niveltikkaat katolle ja varmuuden vuoksi ruuvasin ne vielä kiinni reikänauhalla.
Kun pellit oli paikalla en enää päässyt alas kuin tikkaita käyttäen. Ja siitä meinas tulla ongelma. Heti aluksi otin työliivit pois, ne kun aina ahtaassa paikassa jäävät kiinni.
Tikkaiden ylä- ja alaosassa  on "alatuki" - poikittainen putki, noin 70-80 cm leveä. Siitä tuli ongelma katolla kun yritin päästä tikkaille. Olisin voinut astua niille "yläkautta" vaan aloin koukeroimaan "alakautta". No, apuna oli jo aiemmin asentamani köysi.
Nyt kyllä tilaan kunnon tikkaat katolle. Ja katon viimeistelyä varten haen RamiRentistä henkilönostimen.

Yläkuvan juttu jatkuu ASAP eli heti kun ehdin. Tänään purin etuosan verannasta jotta pääsen  rakentamaan puuttuvan etusivun valmiiksi. Sen sisällä voin sitten tehdä mitä teen, milloin teen.
Nyt kun oli melkoinen tuuli päätin sitten levyttää sen. Käytin siihen 12mm tuulensuojalevyä, ne vaihtotavarat ja niistä se kuiva pää.

Tänään päivä alkoi niin että vein auton klo 8:ksi korjaamolle - vaihtoivat alle uuden osan pakoputkeen - jos olisi ollut monttu olisin tehnyt sen itse.
Sitten tehtiin pakokaasu testi - läpi kuin uusi moottori. Joten jotain todella valmistuu, kuten alla.
Alivuokralaisia
Kun purin pois päädyn löysin sisältä useamman alivuokralaisen - kuva on kookkaammasta hasiendasta.
Muoto alkaa hahmottumaan

Yläkuvan pääty näyttää nyt toisen laiselta - alla kuva siitä. Sisäänmenon osa verannalle on myös muuttunut (kuva alla). Ennen kuin jatkan sitä osaa aloitan työn pienellä muurauksella ja betonivalulla.
Aukkoon tulee sitten ulko-ovi ettei lumet tule tupaan.
Katolta puuttuu vielä kolme peltiä - nostan ne ylös sitten kun haen henkilönostimen.
Ja ennen kuin arvataan olen jo laudoittanut tuon kulman, asentanut uuden oven ja sen päälle katoksen ettei lumet tule edes vahingossa niskaan.
Päädyn vanhan puolen pellin poistan sitten kun muut työt on tehty ja korvaan sen yhtenäisellä puuverhoilulla.
Tukirakenteiden tekoa

Yllä näkyy vanhan osan katon profiili
Etusivu vielä aamulla
Yllä kuva siitä miltä etusivu näytti vielä aamulla

Niin ja kuten jos taisin sanoa - huomenna myllätään betonia ja vispataan massaa muurausta varten. Ja sitten ryhdyn rakentamaan tukirakenteita tuohon verannan ympärille.

PS. Ilmalämpö pumpun, pumppujen kanssa on ollut ongelmia. Vaihdoin päivän aluksi ulkoyksikön ja toistaiseksi kaikki hyvin.
Toinen pumppu ei näytä pitävän alipainetta - eli siinä on vuoto. Ja nyt tuntuu että tuon toisen pumpun ilmavirtaus suuntaus mekanismi ei toimi.
Siitä lisää myöhemmin.

Ja uusi jälkikirjoitus
Kuten olen jo tuonut esiin - nyt tekemäni katto on vain väliaikainen - eli se puretaan pois. Kun uusin vanhan yläkerran siitä tulee korkeampi ja nyt olevan katon yläharja siirtyy koko rakennuksen keskelle. Sen mukaan kaikki muuttuu.
Sen tiedän etten sitä tee ainakaan ensi vuonna - silloin lepään isommista hommista - ja siihen tulee myös säästää hieman rahaa - sitä kun ei tehdä ilmaiseksi.

1 kommentti:

  1. Talven tulo lähestyy ja Tkko-Tontun päiväpietit rakennuksella vaan nopeutuvat.
    Ahkera olet ollut.
    Tekevälle sattuu ... toivottavasti kuoritun nahkan tilalle tulee pian entistä ehompi nahka.
    Reipasta viikonvaihdetta!

    VastaaPoista