keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Ulkoa sisälle

Eilen punnerrettiin ylös ja alas ja melkein onnistui ekalla kerralla.
Tikapuiden yläosassa on kolmion muotoinen aukko
Laitoin eilen kulmalaudat, alkaa näyttämään "valmiilta" vaika ei ihan sitä vielä ole. Talon osoitenumeron siirsin uuteen paikkaan. Loppu laudoituskin olisi valmis ellei laudat olisi loppuneet. Hain tänän puuttuvat ja kun eukko saa ne maalatuksi jatkan naputtelua.
Sitten oli ylhäällä olevan reiän peittäminen.
Tikapuiden sivussa oleva kolmion muotoinen aukko on peitetty
En nyt lähtenyt sahamaan vanhan katon päätyä - on muitakin hommia joten odottakoon. Sen vooin tehdä vaikka millaisella pakkasella ja sateella.
Nyt oli muut jutut mielessä ja siirryin sisähommiin.
Sisäkaton eristäminen
Työ ei ole ihan siitä vain eristämään, eli eristeiden siirtoa kattoon. Töy joka menee ihan väärin päin. Ne olisi pitänyt laittaa sinne ennen aluskatetta, korotusrimaa, ennen ruodelautoja ja peltejä. 
Nyt se on näin ja sen mukaan toimitaan.
Tuulensuojalevyt jotka jouduin laittamaan tarkoitti että eristepaksuuden väliä piti lisätä n. 50 mm, eli 2x2 korokerimaksi kattotuoliin, alakautta naulattavaksi. Onneksi SENCO tekee työn.  Sitten tuulensuojalevyjen liitoskohtiin 22x50 rima ja sitten eristelevyt. Senkin naulaamisen hoitaa SENCO.
Ennen sitä tein oikealla olevan päädyn, lisäpalkiksi - apupalkiksi tuli 2x4 jotta saan kipsilevyt johonkin kiinnitetyksi. Sitten oli yläosassa olevan kolmion eristäminen.

Kiinnitin höyrysulun, muovin ja käytin apuna 22x50 rimaa jota vasten sain sitten tikkaat ja pääsin sitten asentamaan eristelevyt, 3x125mm. 
Nyt kun saan ne kolmeen väliin naulaan uuden riman noin K-8 jaolla. Niiden väliin tulee vielä rimat joten jako on sitten 40 cm rimasta toiseen. Niihin tulee sitten kattopaneelit kiinni.
Eli edetään K-8 jaolla, eristeet, jne. Muovit pitävät eristeet ylhäällä. Kun se on tehty uudet rimat jo tehtyjen väliin.
Olin ajatellut ensin käyttää 2x2 mutta luovuin siitä ja tyydyn nyt 22 mm paksuuteen. En usko / toivon että se tulee pysymään suorana eikä ala vääntelemään puoleen tai toiseen.

Nyt on prioriteetti numero yksi saada tuo pulpettikatto eristetyksi. Kun se on tehty on vuorossa sauna josta lisää sitten kun pääsen niin pitkälle.
Niin ja voin alkaa lämmittämään ko tilaa ennen kipsilevyjen asennusta seiniin.
Ensin on siinä hommassa vuorossa antura tulevalle savupiipulle.

Ennen sitä tulee selkä ja niskat olemaan jumissa moneen kertaan. Kunnon teline olisi hieno juttu mutta sellaista ei ole RamiRentillä, pienin on liian korkea enkä lähde moista ostamaan enkä tekemään joten tikkailla edetään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti