sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pieni mutta kinkkinen

Eilen katsoin että vietetään "sapattia", eli jätin remontissa vapaa päivän - kuten yleensä. Minulle se vain on tullut lauantaiksi - sopii hyvin jos ottaa perjantaina lasin tai pari liikaa viiniä - tai mitä sattuu olemaan.
6 päivää viikossa riittää - pitäisi riittää.

Kaikki mitä tänään tein oli tavallaan, kukin juttu hieman "kinkkinen" juttu, kuten ruuvien kanssa katolla.
Naulailin seinään hieman lautoja, pienimmät noin 13 cm pituisia, ulko-oven vasemmalle puolelle. Lopulta tuli yksi haastava tehtävä - katto pelleistä puuttui kolme 50 cm pätkää. Ne jotka sinne aikaisemmin asensin jäivät lyhyiksi - joten valmistelin "tilkkutäkin" valmiiksi.
Virityksiä telineeksi jotta pääsen katto hommiin
Päätin tänään asentaa puuttuvat kattopellit. Leikkasin kolme puolen metrin soiroa jotka sitten kiikutin katolle.
Tein niveltikkaasta "tellingin", varmistin sen siellä olemisen ruuvaamalla poikittaisen laudan ja sitten ruuvasin tikkaan reikänauhalla kiinni.
Homma tehty
Meinasin melkein jättää viimeisen pellin huomiseksi mutta sitten sanoin että ei xxxxx (ruma sana).
Niksautin aikaisemmin hieman polvea, tai se niin kuin niksahti ihan itsekseen ja kahden edellisen pellin ruuvauksessa niksautin olkapään - tai sekin niin ku niksahti ihan omin päiten.
Siellä ne nyt ovat. Päädyn kolmion teen heti kun tuntuu siltä - että homma toimii korkeuksissa - enkä tarkoita että olisi krapula päivä. Ne jätän mieluiten lauantaiksi.

Nyt kun ajattelen asiaa tarkemin tuntuu siltä että venkoilemalla voin saada loput kattohommista kuten sadevesikourut, laudat ylös ym ilman henkilönostinta. Säästyy kaksi kertaa ajaminen Mikkeliin plus €80. Yksi reissu Mikkeliin on tuollaiset 90 km, kotoa kun lähtee ja takaisin tulee.

Valmiiksi maalatut laudat loppuivat, huomiseksi tulee uutta ja sen jälkeen uutta joten enköhän saa ko sivun valmiiksi ennen viikonloppua.
Nyt kun säät ovat OK muutaman päivän verran ajattelin ryhtyä rakentamaan runkoa tulevalle kuistille, vai mikä se nyt on. Sadesuoja kuitenkin ja paikka kukille ja harjakatto päälle.
Sitten pääsen asentamaan ulkovalot. Alkaa olemaan jo aika pimeätä kun koiraa, siis Vikiämme viedään ulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti