sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pulpettikaton eristäminen altapäin

Mainitsin tuossa aiemmin miten pulpettikattoa ei kannata eristää, alla oleva toimii paremmin.
Tästä se alkaa
Ensin asensin muovin joka riittää koko pituudelle. Kuvassa oleva rima on vain yhdellä naulalla kiinni. Harmittaa että se on noin 10 cm liian lyhyt.
Seuraavaksi pitää ostaa samaa tavaraa pidempänä tai sitten vain vajaasärmäistä lautaa. Valmis katto tulee olemaan ensin K-8 jaolla jonka jälkeen niiden asennettujen rimojen väliin tulee vielä rima tai se lauta. Sen jälkeen jako on 40 cm.
Ensin päädyn eristys pokittain
Jako on K-8 joten sisämitta on noin 75 cm. Käden jatkona käytin pientä aputyökalua.
Pala ositettuna

Seuraavaksi asensin alimmaiseksi "ehjän" levyn jonka päälle sitten 2/3 osaa levyn leveydestä ja sen päälle sen 1/3 osaa.
Ensimmäinen kierros, eli miten eristäminen alkaa
Yläkuvassa näkee miten ensimmäinen kierros alkaa ja sitten vain eristeitä kolmessa kerroksessa. Jatko alkaa asentamalla ensin ylimmäksi joka menee taaimmaksi. Sen jälkeen keskelle ja lopuksi alin. Näin se jatkuu koko pituudelta.
Aina kun alkaa uusi "rivi" asennan uuden riman 80 cm päähän, muistaen muovin jonka tänään unohdin ja sain tehdä korjaustoimenpiteen.

Muutenkin tänään ei mikään oikein ottanut onnistuakseen joten jätin eristämisen yhteen riviin, eli tein kolme väliä, eli yhden muovin leveyden verran.

Kunkin eristelevyn joudun leikkaamaan lyhyemmäksi joten paloja kertyy.
Paloja kertyy
Nuo palat eivät kuitenkaan mene hukkaan, ei alkuunkaan. Ne siirtyvät lattiaan.
Alimmaiseksi tulee 22x100 harvalaudoitus, sen päälle tulee sitten tuulensuojalevy jonka päälle tulee yksi kierros, eli 125 mm ko eristettä.
Kun se on valmis sen päälle tulee sitten 2 kerrosta PU-levyä ja sen päälle sitten muovi - tai paperi ja sitten lopuksi Lattia-Wilhelmi. Sitten pieni kate ja sen päälle laminaatti. Sitten kokeillaankin eukon kanssa tanssia :-) ennen huonekaluja.

Niin, päivä ei tänään ollut minun. Kun lopetin eristämisen päätin asentaa vihdoin ja viimein kodinhoitohuoneeseen, itse asiassa käytävään valot - ja arvatkaa jos se onnistui? Ei tietenkään.

Tuli kahvitauko ja voileipää mutustellessa yritin miettiä missä tein väärin. Lopulta avasin valaisimen ja katsoin kytkentäni - ja sehän oli ihan päin hornan tuuttia!
Olin pistänyt piuhat kytkentärimassa kohtaan joka oli vailla tarkoitusta - eli tyhjään kohtaan! Se oli varmaan tarkoitettu jossain toisessa mallissa maadoitukselle eli keville. Siitä ei kuitenkaan ollut maadoitusta mihinkään. 
Piuhat irti ja sitten sinne minne ne kuuluivat ja avot - saimme valoa pimeyteen!

Toivottavasti huominen onnistuu paremmin - ja mietinkin miten kauan menee taas tottua tähän talviaikaan - koira jo halusi ruokaa kesäajan mukaan.

2 kommenttia:

  1. Valoa sitä kaamokseen kaipaa oli sitten kyseessä kurpitsalyhty tahi vähemmän romanttinen sähkötuikku.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarina - ja sinä se vain reissailet .-)

    Omat reissuni rajoittuvat kodin ja "rautakaupan" välille :-(

    VastaaPoista