sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Hautajaiset ja huoltopiste autole

Eilen lauantaina pidettiin enoni hautajaiset. Hän ehti elää tuollaiset 83 vuotta.
Kukitettu arkku
Loppuvuodesta olisi tullut 84 täyteen. Äitiäni 2 vuotta nuorempi, Sonkajärveltä -47 etelän kaupunkiin lähtenyt nuori mies pääsi Kiialan kartanoon rengiksi ja oli siellä useamman vuoden ja löysi tulevan vaimonsa myös Porvoosta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiialan_kartano
Sieltä hän siirtyi lopulta omaan "kartanoon", ostettuaan läheltä Porvoota maatilan jota viljeli pitkään.
Kiiala tuli myös minulle kuten sisarilleni tutuksi.

Porvoon siunaskappeli alkaa tulemaan tutuksi. Siellä on siunattu haudan lepoon isäni ja nuorempi veljeni joka kuoli muutama vuosi sitten hiihto-onnettomuudessa - vaikka oli "mestari" laskettelija sekä toimi aina ensipelastaja kun oli mutkamäessä (se oli hänen palomiesammatti).

Matka sinne ei ollut ongelmista vapaa.
Hieman ennen Lahtea tuli radiosta Veikkauksen mainos - tulevasta jättipotista jossa oli jotain viidakkoon liittyvää. Taustalla alkoi murisemaan jokin viidakon pedon ääni niin mahottomasti että päätin sulkea radion kiroiltuani moista törkeyttä radiomainoksessa.
Murina jatkui vaikka suljin radion ja heti ymmärsin että autoni pakoputki oli lyhentynyt. Voi ja ai että se Volvon 2 litrainen kone voi sitten pitää hahotonta ääntä.

Mutta  ei hätää, kuten Jyväskylän, ja muissa ralleissa etapeilla on aina huoltopaikat ;o)
Se tapahtui muutama kilsa ennen Nastolan risteystä joten soitin heti tyttärelleni ja kysyin onko hän kotona, ja siellä hän oli. Sanoin että tulen sinne ja vaihdan autoa. Nilkuttelin sinne vajaat 10 km hitaammalla nopeudella, juotiin kahvit ja vaihdoin autoa. Ajelin sitten hänen Ford diiselillä - ei se mikään bensa Volvo ollut - muuten ihan mukava.

Olin siten kaiken jälkeen heillä yötä. Hänen mies teki aamulla sitten hätäremontin ettei putki raahaa asvalttia pitkin kun ajettiin hänen työpaikalle, korjaamoon. Itse en remonttin voinut osallistua kun oli paremmat pukimet päällä.
Korjaamolla ei heti ei kaikkia työkaloja löytynyt - johon tyttäreni sanoi ettei hän täällä tee töitä vaan on johtaja. Hyvin hän sen pakoputken kuitenkin korjasi. Oli vain irronnut liitoksesta. Ei ruostetta ei muutakaan vastaavaa. Klemmari vain oli ruostunut poikki.

Tyttäreni mies laittoi aluksi aamulla pihalla pari paksumpaa lankkua maahan ja kun peruutin auton niiden päälle ääni kuulu noin 50 m päähän talon sisälle - voimakkaana.

Ja täytyy sanoa - ei kuuna päivänä, ikinä olisi uskonut sellaiset äänet tulevan sellaisesta Rellun koneesta - vaikka onkin Volvo. Se oli kuin kovemman luokan ralli autosta.

Villi Ronja, noin 5 kk
Kotiin päästyäni koiramme Viki seurasi minua koko ajan haistellen punttejani ja tökkien jalkojani.  Minne ikinä meni, hänen kersa oli kuin liimattu kiinni. Housuissani oli neljän eri koiran tuoksut. poikani kahden koiran, jonka luona piipahdin ja tyttäreni kahden koiran tuoksut. Viki suorastaan tärisi kun "maisteli" housuni lahkeitani.

PS. Jäin tuumailemaan miten tietyt kuvat pitikään piirtää joten sain kuvattua poikani talopaperista tarvittavat tiedot lunttipaperiksi. Kuvat ovat alkuperäisestä rakennuksesta. Sittemmin sitä on laajennettu.
Jätevesikuvat
Nyt tiedän miten ne jätevesikuvat piirretään, erillinen umpisäiliö WC jutuille ja harmaavesille imeytyskenttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti