perjantai 10. syyskuuta 2010

Kuudelta ylös ja töihin

Jostain syystä kaivuri ei suostunut käyntiin - virtaa ei ollut ja sain ajaa naapuriin hakemaan kunnon jatkojohdot jotta saisin siirretyksi virtaa traktorista - ja se onnistuikin.
Muutaman tunnin käynnin jälkeen se sitten suostui jo itse käynnistymään omilta akuiltaan.
Aamun avaus
Tästä se aamu sitten alkoi. Eilen poistin ikkunat - se olikin työläämpi juttu kuin mitä sen olisi pitänyt olla.
Ikkuna-aukon alla on betoninen pilari, yksi ovi ym joiden tulisi suojata eilen asentamaani vesiputkea - ja hyvin sen tehtävän teki.
Muuten - eilen se meidän vesiautomaatti sitten sanoi kontrktin irti ja neljän maissa piti ajaa Mikkeliin uutta ostamaan. Kun sen sain asennetuksi pääsinkin suihkuun :o)

Purkujätettä lavalle
Siitä se pienenee ja ajelin kuorma kuorman perää takatontille varattuun paikkaan. Melkoinen läjä sinne vain kerääntyy.
Piippu vielä pystyssä
Purkujätteet piti siirtää ensin toiseen paikkaan jotta sain kuormatuksi sivusta kun kauhaan tuli pitkääkin tavaraa. Suoraan perästä se ei oikein luonnistunut.

rossipohjalle pedataan syvyyttä
Lattian alla oli tuhottomasti kiviä ja sen päälle oli valettu suoraan noin 3-5 sentin kansi betonista, joka oli halkeillut. Sanomattakin on selvää ettei siinä valussa ollut terästä.
Oletin ensimmäisen mittauksen jälkeen että sokkeli on paksuudeltaan 18 cm, ei ollut. Arvioin sen olevan nopin 13. Se 5 cm oli sisäpuolella oleva eriste (betonia ja olkia).
Joudun joka tapauksessa korottamaan sokkelin jotta saan rossipohjaan ainakin sen 60 cm ryömintä tilaa. Samalla saan sitten leventää sokkelia. Siinä hommassa teen paalutuksen, noin 90 mm rautaputkea ja kauhalla päälle. Sitten vain kunnon raudoitus ja putki valetaan betoniin - ja putken päälle tulee metalli laatta. Ne varmaan saan ostetuksi jostain valmiina.

Inspektoori tarkastaa työn
Töiden jälkeen koira pääsi ulos ja ryhtyi heti tarkastaan työn määrän ja laadun. Putsasin vielä sokkelin reunan ja siirsin vesiputken turvallisempaan paikkaan.

Huomenna valvoja poikkeaa tontilla ja puolen päivän jälkeen lähdetään Juvalle Tryffeli keskukseen tutustumaan tryffelien viljelyyn. Ollaan ajateltu kokeilla sitä omalla tontillamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti