sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Mihin se Sunnuntai hävisi?

Eilen oltiin naapurin rantasaunassa jossa vesi kannetaan järvestä. Vesi lämpeää kiukaan savuhormiin liitetyssä säiliössä.
Sitä olisi istunut pidempäänkin terassilla ja nauttinut järvimaisemasta. Meillä on järveen vesioikeus mutta ei omaa rantaa.

Tällaisesta maisemasta sitä nauttii ja siinä rauhoittuu


Tänään nukuttiin jo "väkisin" pitkään mutta viimeistään yhdeksältä oli pakko nousta kun ei enää jaksanut olla sängyssä.
"Fisu" paketoituna udelleen


Huomenna sataa ja se tiesi että vimeistään tänään piti ryhtyä varautumaan siihen. Ensin vene jonka katteet kärsivät pahoin muutama viikko sitten olleen myrskyn aikana.
Poistin vanhat katteet, tein uuden kehikon ja vedin kirkasta rakennusmuovia veneen päälle. Se hoitaa vedet muualle kuin pilssiin. Sen päälle vedin sitten pahuksen ison ja painavan pressun - joka on vuosien saatossa reikiintynyt. Mutta sen tehtävänä onkin pitää se kirkas muovi paikallaan.

Pressutettu talo
Sitten tuli aika, veneen suojauksen jälkeen suojata talon arat osat tulevilta sateilta. Siihen käytin veneen päällä olleita pressuja ja pari muuta. Siihen tehtävään ne soveltuivat ihan hyvin.
Kuten kuvasta näkyy, osa purkuhommasta on edelleen kesken. Se jäi eilen siihen kun kaadoin savupiipun. Jpudun tekemään osan siitä tikkailta moottorisahalla. Kun se on tehty sekin pääty tulee sitten peittää niin ettei sade kastele sitä.

Sitten alkaa kaivuu uudelle sokkelille - mutta ennen sitä ne linjakepit koroilla oikeisiin paikkoihin.

Niin, ei se Sunnuntai siihen jäänyt. Tein vielä eteisen yhdelle seinälle, jossa on liukuovi, koolauksen ympäri, runkopalkit ja eristin sen ja pinnoitin sen vanerilla. Kun se oli tehty asensin naulakon hyllyllä.
Sitten olikin aika suihkuun ja siirtyminen odottamaan eukon tekemään kanaa - ja siitä tuleekin oikea gourmee ateria. Eilisestä jäi Wiskiä ja se maistuikin hyvältä suihkun jälkeen.

Niin, ja ulkona suojasin vielä eri juttuja kuten ikkunoita ym. Siihen se Sunnuntai meni. Huomenna käynnistän sitten kaivurin ja pienessä vesisateessa ei ainakaan pölyä.

PS. Yksi juttu jäi tekemättä - putki vanhan talon alle jossa on tuuletin. Tarkoituksena on puhaltaa sen alta ilmaa ulos, eli kuivata ja raitistaa alapohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti