keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Vedestä puute ja kuitenkin yltä kyllin

Olemme nyt ilman vettä vaikka putkifirma oli apuna - asentajalla ei ollut riittävästi varaosia autossa - vaikka iso olikin. Tuntuu hieman oudolta.
Teki sitten luettelon puuttuvista jutuista ja ajoin hetki sen jälkeen Juvalle hakeakseni ne. Hän oli juuri saapunut firmaan ja keräili puuttuvia osia. Yksi tiiviste jäi - no, saan sen huomenna.

Pellit pois katolta,
ja vettä tuli sisään
Poika ei ollut ihan vanhimmasta asentaja pästä - päin vastoin ja hieman kokematon - ainakin rälläkän käytössä. Omaa ei ollut joten lainasin omaani - ja hän onnistui tuhoamaan kapean Tyroliittini! :o( ja ihan uusi .... rumia sanoja. Hän vain katkaisi kaksi putken pätkää!

Suurin apu oli kuitenkin vesivaraajan kanssa. Sen siirto oli helpommin sanottu kuin tehty vaikka sainkin sen "melkein tyhjäksi.
Nyt sen täyttöön menee sitten kaivostamme lähemmäs 300 litraa, melkein tyhjästä kaivosta. :o(
Eukko kysyi miten se saatiin aikoinaan sinne missä se oli. Kerroin miten ja että tein sen yksin. Mutta silloin ei nilkassa ollut ongelmia.  Nyt oli. Ja lopulta hänestä, putkifirman kaverista oli merkittävä - se todellinen apu että siirto onnistui.
Vesijärjestelmän siirto kokonaisuutena ei häneltä onnistunut - kun "aika loppui" kesken, ja tarvittavat osat. Hän tuli puolen päivän jälkeen ja lähti kolmelta. Nyt saan viedä itse homman loppuun. Sitä en tänään saa - "voimat loppuivat" ja päätin katkaa huomenna. Siihen asti ollaan ilman vettä. Joudun leikkaamaan keittiökaappiin, lavuaarin alle uudet reijät ja .... asentaakseni uudet putket hanalle. Helpommin sanottu kuin tehty.

Vettä TV huoneen, tulevan
saunan lattialle
Olin ottanut aikaisemmin purettavan osan katosta pellit pois ja sitten tänään tuli sade - eikä mikään pieni.
Eukko meni entiseen TV huoneeseen ja kauhistui - vesi valuu sisäkatosta sisään ja vaistomaisesti hän alkoi tuomaan astioita - ja sitten rättejä lattialle.

Katselin tilannetta ja totesin että aika lailla tulee, vettä nimittäin. Olin olettanut attä "uuden", peltikaton alla olisi ollut se vanha katto. Ei ollut - ja jos oli niin hutera  se on.  En ottanut kosteussuojaa pois enkä asiaa kummemmin tutkinut, mitä sen alla on. Se selviäisi sitten kun tökkään kaivin koneen kauhan siihen.

Vanhan saunan, WC ym puolella vettä tuli ihan reilusti. Lohduttelin eukkoa ja "itseäni" sanomalla että viikonlopun jälkeen näitä rakenteita ei enää ole.

Suihkuun on vielä matkaa
mutt tänään se oli heti
kuvan kohdalla
Tontilla on nyt sitten kaikki tarvittavat tarvikkeet uudelle rakennukselle, jopa pellit uudelle katolle. Nyt vain vanha pois ja uutta tilalle.

PS. Kun hain putkifirmasta puuttuvat osat yksi johtajista oli paikalla ja tietenkin tunsi minut. Hän sanoi että pistät kuulmma talosi kaivinkoneella tasaiseksi! (Asentaja oli jo kertonut mitä tapahtuu).
Sanoin että en kehtaa käsin sitä tehdä, ikääkin kun on. Ja että vain osa menee nurin, ei kaikki.

Että silleen tältä erää ja terveisiä kaikille - Tarinalle anteeksi pyynnöllä etten ole kummentoinut muutamaan hänen (sinun) juttuun vaikka kirjoitettavaa olisi ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti